Aktuality ze školství

Praha 10 chce pomoci usnadnit rodičům návrat z rodičovské dovolené do práce. Pro zvýšení kvalifikace otevírá kurzy

Městská část Praha 10 uspěla se svou projektovou žádostí v rámci vyhlášené 062. výzvy „Soutěžní projekty na podporu rovnosti žen a mužů v hl. městě Praze“ z Operačního programu Zaměstnanost, Prioritní osa: 1 Podpora zaměstnanosti a adaptability pracovní síly s projektem „Komplexní rekvalifikace s Desítkou – úspěšný restart kariéry“.

Praha 10 chce pomoci usnadnit rodičům návrat z rodičovské dovolené do práce. Pro zvýšení kvalifikace otevírá kurzy

Cílem projektu je zvýšení kvalifikace a motivace všech, kteří pečují o děti do 15 let. Projekt tak pomůže zvýšit jejich adaptabilitu a uplatnitelnost při návratu z rodičovské dovolené či z Úřadu práce zpět na trh práce.

V rámci vzdělávacích aktivit budou pořádány rekvalifikační kurzy, doplňkové odborné vzdělávání (kurzy sociálních dovedností, jazykové a IT kurzy), volitelné kurzy finanční gramotnosti a brain joggingu. Součástí bude i koučink a individuální mentoring podporující kariérní rozvoj účastníků projektu.

V rámci projektu bude také zajištěno hlídání dětí v dětské herně přímo v místě konání projektových aktivit.

Projektové aktivity jsou hrazeny z Evropského sociálního fondu, operačního programu zaměstnanost, a jsou tak pro rodiče bezplatné. Od účastníků projektu očekáváme min. 80% účast (docházku) na zvolených projektových aktivitách.

Projekt poběží v období od března 2017 až do února 2019.

Od března 2017 budou probíhat vstupní pohovory, které jsou podmínkou pro vstup do projektu. Pokud máte zájem o účast v projektu, přihlaste se na e-mailu: rekvalifikaces10@praha10.cz