Aktuality z kultury

Desítka získala ocenění ministerstva vnitra za kvalitu ve veřejné správě

Úřad desáté městské části udržuje vysokou kvalitu ve veřejné správě. Svědčí o tom ocenění, která Desítka obdržela od resortu vnitra - Cenu za kvalitu ve veřejné správě. Kromě toho ji ocenilo i Ministerstvo životního prostředí ČR, a to za úspěch v Místní Agendě 21 (MA21), státním programu pro podporu udržitelného rozvoje obcí a regionů.

Publikováno: 19.07.2022
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Úřad MČ3706

Ministerstvo vnitra ČR (MVČR) Prahu 10 ocenilo za uplatňování metod jako ISO 9001, MA21, strategické a projektové řízení, konkrétně v kategorii za dlouhodobé užívání přístupu k řízení kvality ve veřejné správy (kompletní seznam oceněných na webu Ministerstva vnitra ČR). Tyto nástroje municipalitám pomáhají nastavit procesy směrem k široké spolupráci, komunikaci a participaci s obyvateli, desítkovými organizacemi i radničními odbory navzájem.

MVČR stojí také za soutěží „Přívětivý úřad“, v níž vršovická radnice vloni skončila na třetím místě v Praze (podrobněji zde).

Už v loňském roce Desítka vystoupala přímo v MA21, kterou garantuje Ministerstvo životního prostředí ČR (MŽP), a to do kategorie B, tedy mezi top ten (certifikát převzala letos). O tři roky předtím přitom figurovala v  žebříčku více než dvou stovek regionálních institucí a organizací na samotném chvostu, mezi tzv. zájemci. Hodnotitelé oceňovali především aktivní spolupráci s občany a vytvoření a naplňování strategického plánu udržitelného rozvoje na období 2020 – 2030.