Aktuality z městské části

V Malešickém parku bude místo s občerstvením

Návštěvníci Malešického parku se budou moci i letos, pokud to situace dovolí, občerstvit u stánku. Tzv. tržní místo tady vloni fungovalo na zkoušku, a osvědčilo se. MČ Praha 10 proto iniciuje jeho další provoz, v současné době hledá provozovatele.

Publikováno: 30.03.2021
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Podnikání, Životní prostředí3388

„Malešický park je hojně využívaný všemi generacemi našich občanů. Tradičně tady pro ně pořádáme festivaly, letní kino či sportovní veletrh a běžecký závod Desítka na Desítce. Místo, kde se lidé mohou občerstvit, se sem skvěle hodí,“ říká místostarostka Jana Komrsková (Piráti), která má na vršovické radnici v gesci mj. oblast životního prostředí, a tedy i parky na Desítce.

„Samozřejmě nevíme, jak se bude vyvíjet epidemická situace. Děláme ovšem vše pro to, abychom byli na návrat do ´normálního života´, ať už k němu dojde kdykoliv, maximálně připraveni,“ dodává místostarostka Komrsková.

Vloni tržní místo fungovalo jako pilotní projekt, svůj stánek zde měl sociální podnik Bistro Mezi řádky na kolečkách (www.facebook.com). Po vyhodnocení provozu městská část nyní vyhlásila výběrové řízení (http://byty.praha10.cz/eDeska) na provozovatele, jehož podobu schválila Rada MČ Praha 10.

„Zájemci mohou své nabídky podávat do 29. dubna 10:00 hodin, přičemž hodnotit nebudeme jen výši nájemného, ale i celkovou koncepci a reference. S dodavatelem, kterého vybereme, uzavřeme roční smlouvu s možností využít opci na prodloužení o další dva roky,“ upřesňuje Jana Komrsková.

Místo, kde si bude možné koupit nápoje a jídlo, bude na promenádní ose parku ve směru od vstupu z ulice U Krbu, kde bude navazovat na centrální vodní prvek. Otevřené bude, jakmile bude vybraný provozovatel a epidemická situace to dovolí.