Aktuality z městské části

ZAČÁTEK LÉTA NA GUTOVCE

Léto je tady a jeho začátek si můžete opět – jako každý rok – užívat na Gutovce. Areál nabízí spoustu různorodých volnočasových aktivit jak pro malé děti, tak i pro větší, ale i pro dospělé. K dispozici jsou dětská hřiště pro různé věkové kategorie, skatepark, basketbalové multifunkční hřiště, prostor pro malou kopanou či beach volejbal, lezecká stěna, lanové centrum a minigolf.

Publikováno: 19.06.2024
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Sport, Gutovka5225

Údržba je důležitá
Areál je třeba udržovat v kondici a také ho postupně zlepšovat. Kromě klasické údržby a neustálého kultivování prostoru jsme již provedli jarní údržbu zeleně, prořezy stromů a keřů, opraveny a zrenovovány byly herní prvky na dětských hřištích. Zimní sezóna se již definitivně přehoupla do letní i na sportovištích, kde se opět demontovaly přetlakové haly a sportovci si mohou při svých sportovních aktivitách užívat sluníčka. Na doplnění tekutin lze opět využít pítko a rosítko. Ta se nacházejí u multifunkčního hřiště. Voda z obou je samozřejmě pitná, nemusíte se proto obávat a můžete se osvěžit.

 

Vodní svět i lezecká stěna

Od 1. června funguje vodní svět s herními prvky ke Dni dětí a k této příležitosti bude pro děti i rodiče připravena i možnost zvýhodněně navštívit některé aktivity pro rodiny s dětmi. Lezecká stěna nabízí nové cesty, které se opět budou pravidelně v rámci letní sezóny měnit, což bude pro lezce znamenat stále nové výzvy. Pokud se objeví nějaká závažná závada, budou se herní prvky samozřejmě opravovat. Postupně se také vyměňuje staré, neekonomické osvětlení za úspornější. Pro odpočinek ve stínu poslouží v horkých dnech slunečníky, rozmístěné po celém areálu. V provozu je samozřejmě opět i stánek s drobným občerstvením u ledové plochy, který tradičně nabízí jak točené nápoje, tak zmrzlinu.

 

Akce na Gutovce v červnu 2024

 

23. 6. Epicana Fest – Charitativní osvětově-kulturní festival u příležitosti Mezinárodního dne povědomí o syndromu Dravetové


27. 6. Scootering na Gutovce – koloběžková akce ve sportovním areálu Gutovka

 

Veškeré aktivity, sportoviště a atrakce v areálu jsou v plném provozu a nejlepší bude, když se přijdete sami přesvědčit, že tady krásné letní zážitky čekají doslova na každého. Otevřeno je denně od 8.00 do 22.00 hod. a veškeré aktuální informace najdete na stránkách www.gutovka.cz.