Aktuality z městské části

Výzva starosty: pomozte vyzdobit květinami Vršovický zámeček

Nově zrekonstruovaný Vršovický zámeček ožívá a začíná sloužit veřejnosti z Prahy 10. Hostit již začal první svatby a také vítání nových občánků. V současné době ale vrcholí také přípravy pro spuštění jeho hlavní funkce – Domu spokojeného stáří pro seniory z Prahy 10. „Seniorům začne sloužit již v průběhu měsíce dubna - bude poskytovat komplexní celoroční pobytové služby seniorům a fungovat v něm bude také domov se zvláštním režimem, který bude poskytovat pobytové služby osobám se specifickými potřebami vyplývajícími z jejich závažného onemocnění jako například Alzheimerova nemoc,“ uvedl starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík (Nez).

Publikováno: 01.04.2014
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Vršovice, Zprávy tiskového mluvčího, Různé556
Výzva starosty: pomozte vyzdobit květinami Vršovický zámeček

Ačkoli je zámeček vybaven nejmodernějším zařízením, nábytkem i veškerým vybavením, na jednu drobnost se při budování zapomnělo – na květinovou výzdobu, která by seniorům ještě více zpříjemnila pobyt v tomto zařízení. Proto starosta Prahy 10 dnes osobně věnoval vzrostlý fíkus, který ozdobí některý z interiérů zámečku a vyzval k tomu i případné další zájemce. „Byl bych rád, kdyby se ke mně s darem přidala i široká veřejnost obyvatel Prahy 10. Radost seniorům i nám, udělá jakákoliv věnovaná květina. Zájemci se mohou obracet v této věci buď na paní Musilovou z Vršovického zámečku na telefonu 603 838 200, anebo ji donést přímo na recepci zámečku. Pro vzrostlejší květiny, můžeme zajistit i případný odvoz,“ uvedl starosta.

 

Domov spokojeného stáří ve Vršovickém zámečku působící pod CSOP Praha 10, bude plnit také funkci společensko-kulturního centra a seniorům z okolí bude nabízet kulturní a aktivizační programy.