Aktuality z městské části

V Praze 10 byla otevřena v pořadí již třetí naučná stezka

Ve čtvrtek 30. 10. 2014 proběhlo v Praze 10 slavnostní otevření Strašnické naučné stezky za účasti zástupců MČ Praha 10 a tvůrců stezky z občanského sdružení „Natura, quo vadis?“. 

V Praze 10 byla otevřena v pořadí již třetí naučná stezka

Stezka, která je financována z prostředků MČ Praha 10, tvoří se svými jedenácti zastaveními vycházkový okruh, který zájemce provede po zajímavých místech strašnické čtvrti.  Můžete se vydat ze zastávky Strašnická, kolem kostela Neposkvrněného početí panny Marie, přes Solidaritu, bývalou strašnickou vinicí až k Vinohradskému hřbitovu, odkud už je jen kus cesty k Trmalově vile, která uzavírá okruh stezky.

Součástí naučné stezky jsou informační stojky přibližující návštěvníkům zajímavé informace o lokalitě, kde se právě nacházejí, o jejím historickém vývoji a současném stavu. Poutavé informace doprovázejí fotografie, které i MČ Praha 10 získala od pamětníků, kronikářů a také z archivů soukromých osob.

Radnice Prahy 10 si klade za cíl prostřednictvím Strašnické naučné stezky zvýšit povědomí o této lokalitě, přiblížit ji svým obyvatelům a zábavnou formou provést občany po zajímavých zastaveních.

Tvůrci naučné stezky mysleli také na nejmenší obyvatele městské části a připravili pro děti interaktivní kvízové otázky, které je provedou celou trasou stezky.