Aktuality z městské části

Ukliďme si Desítku

Hlavní podzimní úklidový den globální dobrovolnické iniciativy World Cleanup Day připadá na pátek 20. září. Zapojit se je možné opět i v Praze 10 v rámci lokální aktivity Společně ukliďme Prahu 10. Vlastní úklidovou akci lze registrovat na www.uklidmecesko.cz nebo www.uklidmesvet.cz nebo se připojit k některému z již zaregistrovaných úklidů.

Publikováno: 18.09.2024
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Životní prostředí, Odpady5389

Není potřeba se přitom vázat jen na celostátně vyhlášený termín. Uklízet lze kdykoliv. Na radnici Prahy 10 je možné domluvit odvoz odpadu, dodávku úklidových pytlů, případně i pracovních rukavic nebo nářadí. Pro domluvu úklidu či doplňující informace můžete využít email bezodpadu@praha10.cz nebo tel. kontakt 736499364.

 

Milí organizátoři dobrovolnických úklidů, vzhledem k aktuální povodňové situaci, prosím, zvažte konání vaší akce. Na prvním místě je bezpečí vaše a vašich dobrovolníků. Pokud to lze, zapojte se do likvidace následků povodní, případně posuňte termín úklidové akce na později, až se situace uklidní. Pro dobrovolníky, kteří se rozhodli pomoci s odstraňováním škod, které velká voda napáchala, máme několik rad, jak při takovém úklidu po povodních postupovat, a článek, kde se dozvíte vše potřebné. Děkujeme, že pomáháte! https://uklidmesvet.cz/2024/09/17/uklidme-svet-po-povodnich/