Aktuality z městské části

X RUN proběhne Solidaritou

První ročník rodinného závodu X RUN, běhu pro dobrou věc, se uskuteční v sobotu 18. května. Pro malé i velké závodníky je v parku Na Solidaritě, v docházkové vzdálenosti od metra Strašnická, připravený bohatý doprovodný program. Hlavní závod se poběží na 5 kilometrů, na děti čekají kratší distance. Spoluorganizátorem akce je sdružení Fuck Cancer.

Publikováno: 13.05.2024
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Sport5152

Dětské závody odstartují dopoledne. Pro ty nejmenší je připravená ochutnávka tohoto sportu v délce 200 metrů. Větší děti mohou poměřit síly s kamarády a spolužáky na delších trasách. Na výběr mají z půl nebo jednoho kilometru. Ve dvě hodiny odpoledne zazní startovní výstřel hlavního závodu. Na běžce a běžkyně v něm čeká pět kilometrových okruhů. „X RUN, běh pro dobrou věc je závod pro každého, kdo chce spojit příjemné s užitečným a přispět na dobrou věc. Veškerý výtěžek ze startovného půjde na účet organizace Fuck Cancer,“ říká místostarosta pro sport a kulturu Pavel Šutka.

Den nebude zasvěcený pouze běhu. Na děti čeká Pan Legrácka, laserový biatlon, nafukovací překážková dráha pro děti. Dospělí si mohou obejít různé stánky, zapojit se do běžecké rozcvičky a s přáteli si po sportovním výkonu vychutnat koncert zpěvačky Adély Řezáčové alias Adush, která je ambasadorkou běhu a finalistkou posledního ročníku soutěže Česko Slovensko má talent. „Spektrum akcí pořádaných na Desítce rozšiřujeme tak, aby si na své přišel skutečně každý. I když X RUN propagujeme jako běžecký závod, je to především rodinná akce,“ říká starosta Martin Valovič.

Startovné pro dospělého činí 200 korun, děti si mohou zazávodit za symbolických 50 korun. Všechny peníze vybrané na startovném budou darovány organizaci Fuck Cancer. Pro vítěze jednotlivých kategorií čekají symbolické „prize money“.

Program X RUN:
9:30 - 13:30 registrace pro všechny běžecké kategorie
10:00 oficiální zahájení akce a společná rozcvička pro děti s Panem Legráckou
10:30 start dětských závodů
11:30 vyhlášení výsledků dětských kategorií a předávání cen
12:30 vystoupení tanečníka a ambasadora běhu Henriqa
13:30 společná rozcvička před hlavním závodem s Running2 a Henriquem
14:00 start hlavního závodu
15:00 předání výtěžku ze startovného neziskovému projektu Fuck Cancer; vyhlášení kategorie dospělí a předávání cen s Lenkou Krobotovou
15:30 koncert ambasadorky běhu Adushy

 

Více informací naleznete na webu www.praha10.cz/xrun nebo na FB profilu akce. Registrovat se můžete ZDE.