Aktuality z městské části

Projednávání rozpočtu pokračuje

Poradní orgány Zastupitelstva a Rady MČ Praha 10 (tedy výbory a komise) pokračují v projednávání návrhu rozpočtu pro rok 2016. Významně jim při tom napomáhá konsenzus politických stran, které mají zájem na tom, aby měla Praha 10 v co nejkratší možné lhůtě schválený řádný a kvalitní rozpočet. „Momentálně městská část hospodaří podle rozpočtového provizoria, které sice nikterak neomezuje běžný chod úřadu a městské části, ale nemůže konat potřebné investice. Proto je tlak na to, aby během jednáních o složení nové koalice zároveň probíhaly diskuze o návrhu rozpočtu,“ vysvětluje vedoucí oddělení rozpočtu Mária Gombíková.

Návrh rozpočtu byl již projednán v celé řadě výborů a komisí, zbývá ale doladit některé důležité rozpočtové kapitoly. Cílem současných radních i nadále je, aby byl návrh rozpočtu projednán zástupci všech zastupitelských klubů prostřednictvím všech výborů a komisí.

Podle dosavadních informací bude Praha 10 i v roce 2016 hospodařit s vyrovnaným rozpočtem, který nebude zatížený úvěry či půjčkami.