Aktuality z městské části

Prahu 10 rozsvítí 10+ 33 vánočních stromků

Na první adventní neděli rozsvítí MČ Praha 10 své vánoční stromky. Deset velkých stromů napříč územím Desítky doplní na Kubánském náměstí 33 malých, které patří všem základním a mateřským školám zřizovaným městskou částí. Vzhledem k epidemiologické situaci musel být všude zrušený doprovodný program. Samotné rozsvěcení ale městská část natočí na video, a tento symbolický moment svým občanům zprostředkuje pomocí sociálních sítí.

Publikováno: 26.11.2020
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Kultura3332

Počet míst, kde budou zářit vánoční stromečky, se v Praze 10 oproti loňsku rozšířil o dvě. „Svůj vlastní stromek budou mít občané Bohdalce (poblíž křižovatky ulic Bohdalecká a Moskevská), jeden jsme umístili také pod kostel na náměstí Svatopluka Čecha,“ říká Jana Komrsková (Piráti), místostarostka pro životní prostředí.

 „S ohledem na zákaz shromažďování však nemůže mít samotné rozsvěcování klasickou vánoční atmosféru, na kterou jsme zvyklí. Rozhodli jsme se proto tento akt na všech místech natočit, a kouzlo blížících se svátků následně lidem zprostředkovat alespoň pomocí příspěvku na sociálních sítích,“ popisuje místostarosta pro školství a kulturu David Kašpar (VLASTA / STAN).

Kromě třpytících se stromků nebude na Desítce chybět ani vánoční výzdoba ulic. Letos poprvé je do ní zahrnuto i Zahradní město, konkrétně část ulice Jabloňová – od křížení s Ostružinovou po křižovatku s ulicí v Korytech.