Aktuality z městské části

Praha 10 zve na událost Strategie tour

Úřad městské části Praha 10 zve všechny rezidenty na jedinečnou týdenní informačně-osvětovou událost s názvem Strategie tour. Akce, která proběhne od 7. do 17. října 2024, si klade za cíl přiblížit občanům činnost místního úřadu, představit hlavní projekty městské části a zároveň posbírat podněty a nápady od veřejnosti, které mohou pomoci v dalším rozvoji a zlepšování života v Praze 10.

Publikováno: 04.10.2024
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Úřad MČ5400

Hlavním centrem akce bude informační kontejner, který bude umístěn v Malešicích, konkrétně v Plaňanské ulici. Pro veřejnost bude otevřen každý všední den v odpoledních hodinách, a to od 13:00 do 18:00. Každý den se bude věnovat specifickému tématu, a to vždy podle gescí a odborů městské části. Návštěvníci tak budou mít možnost setkat se přímo s odpovědnými zástupci jednotlivých odborů a dozvědět se více o konkrétních oblastech činnosti úřadu, které je zajímají. „V rámci tour vyrážíme za občany za účelem sběru podnětů a nápadů. Zároveň nám to dává šanci prodiskutovat aktuální témata a běžnou agendu. Za sebe mohu říct, že na tour budu hned 7. října se svou gescí územního rozvoje,“ říká starosta Martin Valovič.

Projektové karty
Na místě budou k dispozici projektové karty s detailními informacemi o klíčových projektech Prahy 10, ze kterých se občané dozvědí vše podstatné o plánech a aktuálním stavu realizace jednotlivých projektů. „Těch projektů, které jsou v různé fázi rozpracovanosti, je na Desítce celá řada. Tento formát nám dává možnost ukázat dosažené milníky či chystané kroky. Z těch, které jsou mně blízké, vyzdvihnu třeba rekonstrukci staré strašnické školy nebo Čapkovy vily,“ pokračuje 1. místostarosta Tomáš Pek.

Tato interaktivní forma komunikace s občany umožní lepší porozumění nejen tomu, co úřad plánuje, ale také jakým způsobem jsou jednotlivé projekty financovány, jaký mají harmonogram a jaký bude jejich dopad na místní komunitu. „Strategie tour je o prezentaci, dialogu a zpětné vazbě. To jsou tři důležité ingredience pro úspěšný rozvoj pestré a velké městské části, jakou Desítka je. Už v minulosti se nám tento formát osvědčil jako ideální nástroj proti šíření dezinformací o nějakých investicích,“ dodává místostarosta David Kašpar.

Výjimečnou součástí letošní Strategie tour bude tematická diskuse k návrhu na vznik zahradní restaurace s vyhlídkovou věží v Malešicích. Tato diskuse se uskuteční dne 15. října 2024 od 15:00 v informačním kontejneru a zúčastní se jí také představitelé politického vedení Prahy 10. Občané budou mít možnost nejen získat bližší informace o tomto projektu, ale také se přímo zeptat na vše, co je zajímá.

Další fáze Strategie tour v roce 2025
Strategie tour však tímto podzimem nekončí. Již nyní úřad plánuje její pokračování na jaře roku 2025, kdy se informační kontejner přesune do další části Prahy 10. Cílem je postupně pokrýt všechny oblasti městské části, aby se každý rezident mohl zúčastnit a dozvědět se více o projektech, které mají přímý dopad na jeho každodenní život.

Pro více informací o akci Strategie tour a dalších připravovaných projektech městské části navštivte webové stránky strategieprodesitku.cz.