Aktuality z městské části

Praha 10 získala na povodně 100.000 kč od M.Davida a L.Vondráčkové

Symbolický šek na 100.000 korun na povodně si z rukou populárních zpěváků Michala Davida a Lucie Vondráčkové převzal včera večer přímo na koncertě v pražské O2 aréně starosta městské části Praha 10 Bohumil Zoufalík (Nez.).

Praha 10 získala na povodně 100.000 kč od M.Davida a L.Vondráčkové

Oba interpreti tuto sumu věnovali v rámci svého Hit Tour 2013 protože jsou podle svých slov oba srdcem i svým životem spjati právě s Prahou 10, která byla poškozena při nedávných záplavách rozvodněným Botičem.

Nabídka daru od obou umělců mě dojala. Nesmírně si ho vážíme a jménem všech obyvatel naší městské části za něj děkuji. O způsobu vynaložení této částky by měla teprve rozhodnout městská rada a schválit ho i zastupitelstvo,“ uvedl v této souvislosti starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík (Nez.)

Škody jen na majetku městské části dosáhly při povodních kolem jednoho miliónu korunu, škody za další desítky až stovky miliónů se však vyčíslují na soukromém majetku. Nejrůznější pomoc s odstraňováním následků povodní nabízí poškozeným jak městská část, tak i soukromé firmy a jednotlivci.