Aktuality z městské části

Praha 10 poskytne finanční pomoc obcím zasaženým povodněmi

Rada městské části Praha 10 dnes 19. září na svém jednání rozhodla o poskytnutí finančního daru Sdružení měst a obcí Jesenicka a obcím Jeseník, Plav a Roudné, které byly v polovině září tohoto roku vážně postiženy ničivými povodněmi. Každý subjekt obdrží příspěvek ve výši 250 000 Kč.

Publikováno: 19.09.2024
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Úřad MČ, Finance5391

Finanční podpora bude sloužit na neodkladné výdaje spojené s odstraněním škod způsobených povodněmi. „Přírodní katastrofa zasáhla především severovýchodní a jižní Čechy, kde byly ničivé záplavy příčinou rozsáhlých škod na majetku, infrastruktuře a obytných domech. Mnohé rodiny přišly o své domovy, zničené jsou školy, školky a další veřejné budovy jsou vážně poškozeny. Věřím, že tímto krokem přispějeme k rychlejší obnově postižených oblastí a projevíme solidaritu s těmi, kteří nyní čelí mimořádně těžkým životním podmínkám,“ uvedl starosta Prahy 10 Martin Valovič.

Finanční pomoc bude uvolněna z rozpočtu městské části Praha 10 a použita zejména na obnovu základních služeb, rekonstrukci infrastruktury a zajištění bydlení pro evakuované obyvatele. Tento krok je v souladu se zájmem městské části podporovat obce a občany v nouzi, zvláště v situacích, kdy jsou vystaveni přírodním katastrofám.