Aktuality z městské části

Praha 10 odhalila vítěze jubilejního ročníku Sportovce roku

Desítka je domovem mnoha úspěšných oddílů a klubů, jejichž členové se pravidelně umisťují na stupních vítězů ve svých disciplínách. Proto je na místě tyto vynikající výkony vyzdvihnout a ocenit. Letos jsou mezi oceněnými judisté, fleretistka, vodní pólista nebo třeba futsalisté. Slavnostní předání cen se uskutečnilo 16. června v Trmalově vile.

Publikováno: 19.06.2024
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Projekty, Sport5227

Osud tomu chtěl, že jubilejní desátý ročník této tradiční ankety připadl na rok, který na Desítce věnujeme Františku Pláničkovi, brankářské ikoně a legendě československého sportu. Tento fenomenální slávistický brankář nejenže chodil na Slavii i po ukončení kariéry, navíc žil na Zahradním Městě. Kdo ví, jestli mezi nominovanými a oceněnými nejsou budoucí nástupci Františka Pláničky, Věry Čáslavské, Lukáše Krpálka nebo třeba Alexandra Choupenitche,“ říká místostarosta Pavel Šutka.

Kteří atleti se letos stali nejlepšími sportovci desáté městské části?

Děti a mládež 6–10 let

                  •               Lilian Viktorie Musilová (judo)

                  •               Daniel Musil (badminton)

Děti a mládež 11–14 let

                  •               Lilly Halbichová (tradiční karate)

                  •               Alexander Jonas Eriksen (Judo)

Děti a mládež 15–21 let

                  •               Annabelle Winona Roth (šerm-fleret)

                  •               Jakub Šubrt (vodní pólo)

Nejlepší sportovní týmy

                  •               Corridoor Praha (gymnastický aerobik)

                  •               SK Slavia Praha junioři (futsal)

Tělesně handicapovaní sportovci

                  •               Marcela Řasová (para dance)

Celoživotní oddanost sportu

                  •               Josef Vonášek, čestný člen TJ Bohemians Praha


Všem oceněným gratuluji! Jejich zaměření ukazuje, jak pestrá je sportovní komunita u nás na Desítce. Už teď se těším na další roky plné sportovních úspěchů! Na Desítce jsme připraveni nadále podporovat kluby a oddíly, které svým talentem a úsilím přispívají k bohatému sportovnímu životu v naší městské části,“ říká starosta Martin Valovič.

Za uplynulou dekádu jsme měli tu čest vyznamenat řadu výjimečných sportovců, kteří nás reprezentují nejen na domácí půdě, ale často i v mezinárodním měřítku. Anketa zahrnuje různé kategorie, od mladých nadějí, přes amatéry a profesionály, až po sportovce se zdravotním znevýhodněním,“ dodává závěrem Viktor Lojík.

Podmínkou účasti v populární anketě je trvalé bydliště na území desáté městské části nebo registrace v některém z místních klubů. To je pravidlo, které soutěž provází od prvního ročníku. Podrobnosti k příštímu ročníku budou zveřejněny na jaře příštího roku.