Aktuality z městské části

Praha 10 nabízí bezplatné vzdělávání občanům na mateřské či rodičovské dovolené

Bezplatné vzdělávací kurzy od února nabízí městská část Praha 10 svým občanům na mateřské či rodičovské dovolené v rámci evropského projektu „Práce a rodina – jde to!“.  Podmínkou účasti v kurzech je pouze trvalé bydliště na území městské části. „Rodičům je navíc po dobu trvání kurzu zajištěno i hlídání pro děti od 1,5 roku do 4 let v dětské herně přímo v místě konání projektových aktivit,“ přibližuje další výhody projektu starosta městské části Praha 10 Bohumil Zoufalík (Nez.) s tím, že do kurzů se mohou zapojit i rodiče po ukončení rodičovské dovolené registrovaní na Úřadu práce.

 

Publikováno: 31.01.2014
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Zprávy tiskového mluvčího, Různé454
Praha 10 nabízí bezplatné vzdělávání občanům na mateřské či rodičovské dovolené

Zájemci o vzdělávání se nyní mohou zapisovat do počítačových a jazykových kurzů a do kurzů kompetencí pro podporu souladu rodinného a pracovního života. Jejich zahájení je plánováno na měsíc únor a březen. „V rámci projektu mohou rodiče využít i erudované služby, jako právní poradenství při řešení situací a problémů rodičů s jejich uplatňování na trhu práce v roli zaměstnanců, případně uchazečů a zájemců o zaměstnání. Dále se mohou dozvědět např.  o formách práce při rodičovské dovolené,  situacích vztahujících se k absenci v práci v případech nemoci dítěte, možnostech sjednání zkráceného pracovního úvazku, problematice odstupného, sepsání rozličných dokumentů,“ popisuje starosta Zoufalík.

V rámci poradenství mohou získat také informace jak se zachovat v obtížných, náročných či zlomových životních situacích. Konzultovat mohou osobní, ale i pracovní problémy - zvládání stresových situací, otázky týkající se vývojové psychologie, výchovné obtíže, řešení partnerských a rodinných vztahů či sebeprezentace.

MČ Praha 10 pořádáním těchto vzdělávacích aktivit navazuje na svůj předchozí úspěšný evropský projekt s názvem Do práce s "Desítkou". Projektové aktivity jsou hrazeny z Evropského sociálního fondu, operačního programu Praha - Adaptabilita, a proto jsou pro rodiče bezplatné.

Více informací získáte na:
webových stránkách Prahy 10 ZDE, nebo na e-mailu nikolap@praha10.cz (Nikola Petrovicová), či na telefonním čísle 272 657 063 (Nikola Petrovicová, Michal Kočí).


Rodiče se mohou přihlásit do:
počítačových kurzů – MS Office (zahájení únor 2014), jazykových kurzů – anglický jazyk (zahájení březen 2014) kurzů kompetencí pro podporu souladu rodinného a pracovního života (zahájení únor 2014).