Aktuality z městské části

Praha 10 má programové prohlášení pro volební období 2022–2026

Rada městské části Praha 10, kterou tvoří zástupci Společně pro Prahu 10 (ODS a TOP 09) a koalice VLASTA a STAN s podporou KDU-ČSL, schválila na svém včerejším zasedání Programové prohlášení rady pro volební období 2022–2026.

Publikováno: 30.01.2023
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Volené orgány3798

V klíčovém dokumentu, který vychází z již uzavřené koaliční smlouvy, představila rada své plány pro správu městské části v následujících letech. Dokument na osmi stranách podrobně popisuje priority, které chce rada prosazovat, a zároveň i zásady, jež hodlá při svém rozhodování uplatňovat. 

Podle starosty Martina Valoviče (Společně pro Prahu 10 / ODS) schválené programové prohlášení jednoznačně ukazuje, že koalice je postavena na pevných základech a je připravena řešit klíčové otázky související s životem na Praze 10. „Vyjednávání tohoto dokumentu probíhalo po celou dobu v konstruktivní a přátelské atmosféře, za což jsem velmi rád. I díky tomu věřím, že na konci volebního období budeme připraveni složit občanům účet, z něhož bude patrné, že závazek v podobě programového prohlášení se podařilo v maximální možné míře naplnit,“ dodal starosta Valovič.

„Programové prohlášení je stvrzením spolupráce se silnými partnery, se kterými máme stejnou představu jak měnit Prahu 10 k lepšímu. Pro mě konkrétně je priorita bezpečnost, aby lidé neměli na desítce pocit, že se mají některým místům vyhýbat. Mimořádnou důležitost vidím i v bytové politice radnice, která se musí řídit efektivněji, než doposud,“ sdělil místostarosta Radek Lojda (Společně pro Prahu 10 / TOP 09). 

Také místostarosta David Kašpar (VLASTA a STAN s podporou KDU-ČSL) vnímá společné programové prohlášení jako jasný signál, že koalice je zajedno v zásadních otázkách rozvoje Prahy 10: „Jsme připraveni v mnohém navázat na kroky minulé rady a zároveň přinést nové projekty, které zlepší život na Desítce. V sociální oblasti i v životním prostředí máme před sebou hodně práce.“ 

Programové prohlášení Rady MČ Praha 10 je rozděleno do jedenácti tematických kapitol, které vyplývají z kompetencí jednotlivých členů rady: Efektivní řízení a hospodaření městské části / Územní rozvoj / Školství / Doprava / Bezpečnost / Kultura / Životní prostředí a udržitelnost, MA21 / Sociální a rodinná politika, zdravotnictví / Sport a volný čas / Dotační politika / IT a Smart Cities. 

Plné znění Programového prohlášení rady pro volební období 2022–2026 naleznete na webových stránkách radnice Prahy 10 ZDE.