Aktuality z městské části

Praha 10 má svoji mobilní aplikaci - naviguje, hlídá, informuje i čte kódy

Svoji vlastní mobilní aplikaci pro občany i návštěvníky má nově i pražská desátá městská část. Aplikace s názvem Moje Praha 10 je zdarma a ke stažení je prozatím pro všechna zařízení a telefony s operačním systémem Android. Šikovná aplikace obsahuje vedle stovek důležitých a zajímavých míst v městské části a navigace k nim také řadu dalších funkcí. "Velmi zajímavou a užitečnou možností aplikace je tzv. Hlídací pes, který občanům umožní přímo z mobilu nahlásit nejrůznější problémy z místa jejich bydliště - například nepořádek na ulicích, vrak automobilu či cokoli dalšího, v čem může radnice pomoci. Aplikace automaticky připojí GPS polohu, přiloží případnou fotografii problému a odešle ji našim úředníkům," popsal jednu z výhod starosta městské části Praha 10 Bohumil Zoufalík (Nez.)
Praha 10 má svoji mobilní aplikaci - naviguje, hlídá, informuje i čte kódy
Podobnou funkci přitom Praha 10 nabízí již několik let na svém webu a formou MMS, nyní byla služba vylepšena doslova pro potřeby 21.století. Díky mobilu a "Moje Praha 10" se nyní zájemci mohou také snadno registrovat pro bezplatné zasílání SMS zpráv z radnice na nejrůznější témata nebo si ukládat svá oblíbená místa. "Využít lze ale i vestavěnou čtečku QR kódů, kterými jsou v Praze 10 osazeny důležité budovy a památky," představil další funkcionalitu aplikace starosta.
 
Tyto nadstandardní funkce aplikaci Prahy 10 přitom odlišují od podobných aplikací některých dalších českých měst či hlavního města. Do budoucna se počítá i s  rozšířením pro uživatele zařízení firmy Apple či Windows phone.
 
Moje Praha 10 obsahuje téměř 500 průběžně aktualizovaných různých zájmových bodů, dětská hřiště, parky, sportovní kluby, školy, úřady, zdravotnícká zařízení, úřady a instituce či pomníky a památky.
 
Aplikace pro zařízení s OS Android ke stažení zde: