Aktuality z městské části

Praha 10 hledá v nové soutěži své nejlepší fotografy

Novou fotografickou soutěž „Jak vidím Prahu 10“ pro širokou veřejnost vyhlásila radnice desátého pražského obvodu, která byla zahájena 1. července. „Prostřednictvím této akce chceme namotivovat veřejnost, aby se více zajímala o své okolí, nejen pamětihodnosti a zajímavá místa, která se v Praze 10 nacházejí, ale také třeba o kulturní události a sportovní aktivity,“ vysvětlil smysl soutěže starosta Bohumil Zoufalík (Nez.).

Praha 10 hledá v nové soutěži své nejlepší fotografy

Občané- fotografové mají možnost zachytit v digitální podobě rozličné okamžiky ze svého života, které jsou spojené s místem jejich bydliště. „Soutěž neotřelým způsobem propojuje sounáležitost občanů s městskou částí, nápaditost i kreativitu v pohledu na své okolí a v neposlední řadě také rozvoj fotografických dovedností,“ připomněla místostarostka Radmila Kleslová (ČSSD).

 

Do soutěže se mohou občané přihlásit až do 23.září nahráním svých soutěžních fotografií s názvem a popisem na webové stránce http://www.praha10.cz/akce-a-projekty/ostatni-projekty/fotograficka-soutez.aspx, která obsahuje také podrobná pravidla soutěže.

 

O vítězích soutěže v celkem šesti kategoriích (architektura v Praze 10, běžný život, lidé, sport, příroda, a život s handicapem) rozhodne komise složená ze zástupců Prahy 10 a profesionálních fotografů. Zasedne v ní tak mj. známá česká válečná fotoreportérka Alžběta Jungrová a fotograf českých celebrit a osobností Jakub Ludvík. „Hodnotit se bude zejména spojitost s vyhlášeným tématem, úroveň zpracování a nápaditost fotografie,“ přiblížila kritéria soutěže místostarostka Ivana Cabrnochová (SZ).

 

Komise vybere finální počet fotografií, které postoupí do veřejného hlasování, jež se bude konat od 30. září do 21. října „V průběhu veřejného hlasování budou občané moci udělit hlas nejlepší fotografii v každé soutěžní kategorii,“ upřesnil starosta Zoufalík.

 

Výherci obdrží ceny od radnice Prahy 10 a partnerů fotografické soutěže. Vítězné fotografie budou prezentovány na webových stránkách radnice, v novinách Praha 10 i v dalších médiích.