Aktuality z městské části

Praha 10 chystá v březnu pro své obyvatele bezplatný odvoz elektroodpadu

Součástí jarních úklidů českých domácností se už dávno stal i svoz nefunkčních a nepotřebných elektrospotřebičů. Naše domy, byty a sklepy jsou totiž v mnoha případech doslova úschovnou všech možných technických doplňků a výdobytků moderní společnosti, které jsme si pořídili v průběhu roku, ale už je nepoužíváme. 

Publikováno: 08.03.2021
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Životní prostředí, Odpady3377

V Praze 10 proběhne bezplatný svoz vysloužilých domácích elektrospotřebičů ve spolupráci s kolektivními systémy REMA v březnu. V rámci služby „Buď líný“ je možné odevzdat pračky, monitory, počítače, televizory, elektrické sekačky, pily, fény rychlovarné konvice, ale i autobaterie, zářivky, baterie, tonery, staré CD a DVD a další nepotřebné elektro.

Bezplatný svoz si mohou obyvatelé Prahy 10 objednávat od 8. do 18. března 2021. Zadávání objednávek proběhne stejně jako v minulosti přes webový objednávkový formulář nebo telefonicky. Pro telefonické objednávky a případné dotazy mohou občané využít bezplatnou telefonickou linku Chytré recyklace, jejíž operátoři mohou například starším občanům objednávky do systému přímo zadávat.

Odpadní elektrozařízení mohou lidé během celého roku odevzdávat na sběrné dvory nebo na další místa zpětného odběru. Pokud ale nemají možnost dopravit na určené místo například rozměrnější věci jako jsou pračky, myčky nebo sporáky, mohou využít služby Buď líný, díky které REMA elektroodpad převezme přímo u nich doma. Elektrozařízení musejí být připravena k nakládce v den odvozu ve vchodu domu.

Jak na to? Postup objednávky svozu najdete na přiloženém plakátku. Objednávku je třeba uskutečnit do 18. března 2021 na webových stránkách https://www.rema.cloud/praha10.

Kdy proběhne svoz? Elektroodpad se bude v Praze 10 svážet v termínu od 22. do 26. března 2021. Informaci o dni a času svozu obdržíte telefonicky.

Pro doplňující informace k této akci využijte v době od 8 do 18 hodin bezplatnou telefonickou linku Chytré recyklace 800 976 679.