Aktuality z městské části

Praha 10 úspěšně ukončila projekt pro rodiče

Celkem 127 rodičů se zapojilo do projektu s názvem „Práce a rodina – jde to“ zaměřeného na podporu rodičů na mateřské či rodičovské dovolené, případně na úřadě práce po skončení MD/RD. Podmínkou zapojení do projektu bylo trvalé bydliště v Praze 10. „Náplní projektu bylo celkem 6 odlišných poradenských a vzdělávacích aktivit – rodičům jsme přitom v průběhu kurzů zajistili hlídání jejich dětí, tak aby se mohli bezproblémově zúčastnit,“ uvedl starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík (Nez. pro Prahu 10).

Praha 10 úspěšně ukončila projekt pro rodiče

Konkrétně se jednalo o dvoudenní tréninky zaměřené na různá témata, jako komunikace s dětmi, rétorika, asertivita v rodině, stres management a další. „V rámci jazykového vzdělávání bylo realizováno celkem šest kurzů anglického jazyka v úrovních mírně a středně pokročilí a v rámci rozvoje počítačové gramotnosti bylo realizováno sedm počítačových kurzů,“popsal výsledky starosta.

Vybraným zájemcům bylo umožněno absolvování rekvalifikačního kurzu dle jejich výběru. Bylo realizováno celkem 11 odlišně zaměřených rekvalifikačních kurzů, jednalo se například o kurzy účetnictví, personalistiky, grafiky, webdesignera, sekretářky, maséra atd. Součástí podpory rodičů byly také individuální konzultace v oblasti pracovně-právní a sociálně-psychologické, které byly rozšířeny o tematické semináře zaměřené na vybraná témata z práva a psychologie.

Projekt byl financován z Evropského sociálního fondu, Praha & EU: Investujeme do Vaší budoucnosti, operačního programu Praha – Adaptabilita a byl realizován v období březen 2013 až srpen 2014.