Aktuality z městské části

Pátý ročník o nejhezčího psa Prahy 10 má svého vítěze

Městská část Praha 10 uspořádala v letošním roce již 5. ročník soutěže „Pes Prahy 10“. Obyvatelé mohli v internetovém hlasování opět vybírat nejhezčího psa Prahy 10.

Pátý ročník o nejhezčího psa Prahy 10 má svého vítěze

Vítězem letošního ročníku se stal Eduard, „Vestaj“. Šampion Eduard a jeho majitelka
Petra Rytířová se dostavili 22. června 2016 na vršovickou radnici, kde z rukou starosty MČ Praha 10 Ing. Vladimíra Nováka převzali titul „Pes Prahy 10“ v podobě originální psí známky a ceny věnované MČ Praha 10. Kromě Eduarda se na radnici sešli i majitelé se svými psy, kteří se umístili na druhé až páté příčce. Na druhém místě skončil Matyáš, Jorkšírský teriér, na třetím místě Don´t worry fitmin, rasy Border kolie, na místě čtvrtém Arny rasy Nova Scotia Duck Tolling Retriever a na pátém místě Nelly, Velký švýcarský salašnický pes.  Pro tyto psy umístěné na pomyslné 2. až 5. příčce byly také přichystány lákavé ceny.

Do soutěže mohli být svými majiteli přihlášeni psi registrovaní v Praze 10, a to prostřednictvím formuláře na webu Prahy 10, kde zájemci také nalezli další informace o soutěži, včetně jejích pravidel. Klání o titul psa Prahy 10 odstartovalo 2. května 2016. Své domácí mazlíčky mohli jejich majitelé přihlásit do 20. května 2016 na webových stránkách MČ Praha 10. Všechny přihlášené psy posuzovala porota soutěže, která vybrala deset finalistů. Ti postoupili do internetového hlasování probíhajícího od 30. května 2015 do 8. června 2016, kde o jejich pořadí i samotných vítězích rozhodli občané.