Aktuality z městské části

Noviny radnice Prahy 10 se promění k lepšímu, dohodli se radní

Noviny Prahy 10 projdou zásadní změnou, dohodli se radní desáté městské části. Noviny mají být čtivější, výraznější a přehlednější. Širší prostor dostanou zejména informace o službách pro občany, o kultuře a sociálních službách, o školách a školkách či o činnosti rady a zastupitelstva. Noviny mají být i nadále politicky nezávislé.

Noviny radnice Prahy 10 se promění k lepšímu, dohodli se radní

Noviny vršovické radnice už téměř 12 let vydává společnost Strategic Consulting. Rozhodnutí změnit jejich koncept je podle samotných radních výsledek dlouhých debat, které se vedly už od ustavení současné koalice. "Po loňských volbách jsme dokonce v rámci úspor uvažovali o tom, že vydávání novin ukončíme. V metropoli je totiž dost novin a časopisů, které přinášejí běžné zprávy o životě v městských částech, řada lidí si také potřebné informace zjišťuje na internetu. Po měsících debat v rámci koalice jsme se rozhodli pro zachování našeho měsíčníku,” říká starostka městské části Praha 10 Radmila Kleslová. “Přiměly nás k tomu jednak požadavky zejména starších občanů, jednak snaha poskytnout prostor pro zviditelnění neziskových organizací působících v oblasti kultury a sociálních služeb. Ty by zánikem Novin Prahy 10 ztratily bezplatnou cestu k propagaci svých aktivit. Něco takového jsme nemohli připustit."

Noviny Prahy 10 byly vždy jejich čtenáři ceněny jako zdroj nezkreslených informací, který nestranil žádnému politickému subjektu. Jako nezávislé médium, které nevydává žádná politická strana či hnutí, se budou profilovat i nadále.