Aktuality z městské části

Nabídněte pomoc svému seniorovi 80 +, vyzývá MČ Praha 10 v souvislosti s očkováním

MČ Praha 10 spustila mezigenerační výzvu. V ní na své občany apeluje, aby pomohli příbuzným, sousedům a známým ve věku 80 let a víc, kteří se od zítřka budou moci registrovat na očkování proti COVID-19. Vzhledem k tomu, že přihlásit se je možné pouze elektronicky, bude řada z nich potřebovat asistenci. 

Na území desáté městské části žije přibližně 7 200 lidí, kterým je minimálně osmdesát let. Tito obyvatelé mají od zítřka možnost se online objednávat na vakcinaci proti novému typu koronaviru. „Všechny oslovíme osobním dopisem se základními informacemi a kontakty. Zároveň si ale uvědomujeme, že tato věková skupina v mnoha případech nepracuje s počítačem a nemá internet. Proto prosíme všechny jejich známé a příbuzné, aby jim pomohli, a to nejen s registrací, ale i s případným následným odvozem na vakcinaci,“ vysvětluje starostka Desítky Renata Chmelová (VLASTA). 

Městská část výzvu spustila prostřednictvím sociálních sítí, letáky rozmístí i po území své městské části a poskytne například praktickým lékařům, pečovatelkám v terénu nebo školám. „Občané zároveň mohou volat na naši informační linku na čísle 267 093 888, kde se budeme věnovat jejich individuálním dotazům a požadavkům,“ doplňuje starostka Chmelová.