Aktuality z městské části

MČ Praha 10 převzala projekt na rekonstrukci radnice, v průběhu kontroly snížila odhadovaný rozpočet o 127 milionů korun

MČ Praha 10 převzala po provedených kontrolách projekt na rekonstrukci své radnice. Původní odhadovaný rozpočet na stavební práce činil 1,23 miliardy korun, v průběhu kontroly se ho podařilo snížit o 127 milionů, na částku 1,103 miliardy. V současné době městská část čeká na vydání stavebního povolení.

Publikováno: 20.09.2021
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Rozvoj, Projekty3491

Největší investiční akce v historii desáté městské části se opět přiblížila své realizaci. Projekt na rekonstrukci vršovické radnice zpracovala společnost CASUA na konci loňského roku, od té doby probíhal proces předávání dokumentace – a snižování nákladů. Precizací projektu se podařilo dosáhnout úspory o desetinu, další finance bude možné ušetřit po samotných korekcích projektu.

„Byla to opravdu mravenčí práce, šli jsme doslova položku po položce a rozpočet snížili prakticky ve všech kapitolách. Jen namátkou: Změna standardu nášlapných vrstev, přesun registratur mezi podlažími, změna koncepce a standardu svítidel,“ vypočítává Martin Sekal (ODS), gesční místostarosta pro rekonstrukci radnice.

Projekt je tedy v současné době ze strany městské části převzatý, stavební řízení je ve finální fázi. „Nyní čekáme na výsledek řízení. Jsme připraveni vypořádat všechny námitky, a zároveň zadáme změnu projektu, díky které budeme moci zapracovat veškeré úpravy navržené v souvislosti se snižováním nákladů. V momentu, kdy bude vydané stavební povolení, a bude dokončena změna projektu, budeme moci představit harmonogram samotné rekonstrukce,“ říká místostarosta Sekal.