Aktuality z městské části

MČ Praha 10 poskytne věcné dary policii a hasičům, městští policisté dostanou finance na motivační odměny

MČ Praha 10 poskytne Policii ČR a Hasičskému záchrannému sboru působícím na svém území věcné dary v podobě potřebného vybavení, Městská policie od ní obdrží peníze na motivační a stabilizační odměny pro své zaměstnance. Radnice z rozpočtu na tyto položky uvolní celkem milion korun, který schválilo červnové Zastupitelstvo Desítky. To zároveň ocenilo hasiče Petra Vyskočila, jenž po 41 letech služby odchází do penze.

Publikováno: 30.06.2020
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Bezpečnost, Finance3216

„Vedoucí představitelé ´našich´ hasičů, policistů i městských strážníků byli při nedávném nouzovém stavu součástí krizového štábu a při intenzivní vzájemné spolupráci jsme si potvrdili vysokou míru jejich profesionality. Průběžné zlepšování podmínek pro výkon jejich služby a zajištění co nejlepšího vybavení a akceschopnosti složek integrovaného záchranného systému patří mezi naše priority,“ vysvětluje Michal Kočí (Piráti), radní pro bezpečnost. 

Stanice č. 5 Hasičského záchrannému sboru hl. m. Prahy proto dostane pro svou práci mimo jiné záchrannou plošinu pro vyprošťování postižených u dopravních nehod, speciální obleky či motorovou řetězovou pilu. Policie České republiky, Obvodní ředitelství Praha IV, si za finanční prostředky od městské části pořídí navigační systémy, kamery, reflektory nebo dataprojektor. Obě složky integrovaného záchranného systému mohou na vybavení čerpat do 300 tisíc korun.

400 tisíc na motivační odměny obdrží Městská policie, Obvodní ředitelství Praha 10. Částka má pomoci zkvalitnit její práci a stabilizovat personální situaci v tomto roce.

Jelikož v letošním roce neměla MČ Praha 10, po mnoha letech, stav rozpočtového provizoria, tj. rozpočet pro letošní rok byl schválen včas, proběhlo schválení podpory uvedených složek IZS již v 1. pololetí.

Zastupitelstvo rovněž ocenilo pana Petra Vyskočila, který po dlouhých 41 letech ukončil svou službu na strašnické hasičské stanici. U hasičů začínal v roce 1979  ve strojním oddělení. V roce 2015 se například zúčastnil mise v zemětřesením postiženém Nepálu. „Je obdivuhodné, jak dlouho se pan Vyskočil, kterému všichni přezdívají Matěj, věnoval tak psychicky i fyzicky náročnému povolání, při němž pomáhal zachraňovat zdraví a životy lidí. Mohu jen smeknout, poděkovat mu a popřát mnoho úspěchů a pevné zdraví v nové životní etapě,“ říká radní Kočí.