Aktuality z městské části

Máte nápad na úpravu veřejného prostoru nebo zajímavou kulturní akci? Podpoříme vás

Desátá městská část vyhlásila v dubnu letošního roku pro své obyvatele již 4. ročník soutěže „Zásobník projektů – město na míru“. V rámci této soutěže mohou občané navrhnout a realizovat úpravu či oživení veřejného prostoru na území Prahy 10. Soutěž nabízí příležitost podpořit menší projekty, které mohou vymyslet a zorganizovat sami obyvatelé, kteří mají zájem upravit veřejný prostor, či zlepšit kvalitu života obyvatel MČ Praha 10 pořádáním kulturních, společenských, sportovních nebo volnočasových aktivit, bez nutnosti sdružovat se v oficiálních spolcích.

Máte nápad na úpravu veřejného prostoru nebo zajímavou kulturní akci? Podpoříme vás

„Soutěže se může zúčastnit kdokoliv, s jakýmkoliv návrhem, který se vztahuje k veřejnému prostoru nebo ke společenským aktivitám na území Prahy 10. Může se jednat o jednorázové akce i akce dlouhodobého charakteru,“ vysvětluje starostka Prahy 10 Radmila Kleslová. Podmínkou je, že aktivity společenského charakteru musí být přístupny všem občanům Prahy 10. Hodnocení projektů provede odborná porota složená ze zástupců radnice, úředníků a veřejnosti, která se zaměří mj. na to, jaký má projekt přínos pro obyvatele, jaká je míra zapojení místních obyvatel a jeho realizovatelnost. Také bude posuzovat estetickou kvalitu provedených zásahů, úroveň a formu zpracování jednotlivých projektů i jejich originalitu. Porota také rozhodne o celkové výši přidělených materiálních a režijních nákladech k jednotlivým projektům.

Do letošního ročníku soutěže se lze se svým projektem přihlásit do 29. května 2015, do 12:00 hodin dvěma způsoby: na e-mailovou adresu michaelap@praha10.cz, kolonka „předmět“ musí obsahovat text „Zásobník projektů“, nebo na adresu MČ Praha 10, odbor kultury a projektů, oddělení projektů MČ Praha 10, Vršovická 68, 101 38 Praha 10. Na obálce musí být uvedeno heslo „Zásobník projektů“. Přesné podmínky a pravidla soutěže naleznou zájemci na webu radnice Prahy 10: www.praha 10.cz v sekci „Akce a projekty“.