Aktuality z městské části

Losování plavenek na měsíc duben 2015 pro osoby nad 60 let

Z důvodu velkého zájmu občanů Prahy 10 o bezplatné plavání v plaveckém bazénu sportovního areálu Slavia pokračuje tato aktivita i v letošním roce. Stejně jako v loňském roce bude losování probíhat jedenkrát měsíčně a plavenky budou vydávány vždy na celý měsíc dopředu, tzn., že každý měsíc bude losováno 300 kusů plavenek.

Losování plavenek na měsíc DUBEN se uskuteční v pondělí 20. dubna 2015 v KD Barikádníků a bude zahájeno přesně ve 13:00 hodin. Slosovatelné lístky budou vydávány od 12:30 hodin. Každý z účastníků obdrží proti předložení občanského průkazu prokazujícího trvalé bydliště na území MČ Praha 10 slosovatelný lístek, jehož druhá část bude vložena do losovacího osudí.

Plavenky na měsíc KVĚTEN pak budou losovány již tradičně přesně od 14.00 hod. v KD Barikádníků, tentokrát dne 4.5.2015. Slosovatelné lístky budou k dispozici od 13.30 hod.

Držitel plavenky bude oprávněn navštívit plavecký stadion Slavia v hodinách určených pro veřejnost v čase, který mu bude vyhovovat. Jedna plavenka platí 90 minut.

Přínosy plavání jsou podle mnohých názorů nezpochybnitelné. Plavání všestranně a rovnoměrně zatěžuje veškeré svalstvo, především velké svalové skupiny. Dalším přínosem plavání je jeho pozitivní vliv na rozvoj dýchacího systému. Pozitivní vliv má plavání i na duševní funkce člověka přetíženého negativními civilizačními faktory.