Aktuality z městské části

Komentované procházky po trase vysokorychlostní tratě v Praze

Představte si, že můžete nahlédnout do budoucnosti dopravy přímo v terénu. Využili byste této příležitosti? Pokud máte čas 17. a 25. června 2024, zveme vás na jedinečné komentované procházky, které vám představí ambiciózní projekt vysokorychlostních tratí (VRT), konkrétně VRT Praha. 

Publikováno: 06.06.2024
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Doprava5210
Komentované procházky po trase vysokorychlostní tratě v Praze

Procházky začínají u železniční stanice Praha – Zahradní Město, kde bude parkovat mobilní infocentrum VRTmobil Správy železnic. Trasa vede směrem k budoucímu odstavnému nádraží Strašnice a zpět kolem plánované Drážní promenády ke stanici Zahradní Město. Celá cesta nám zabere zhruba 90 minut a ujdeme kolem 2,5 km. Hodit se vám bude pevná obuv, protože trasa vede terénem. 

Komentovat procházku budou inženýři, architekti nebo urbanisté, co se přípravě na Stavební správě VRT Správy železnic přímo věnují. K dispozici budou aktuální výkresy, schémata a vizualizace pro lepší představu. 

Nenechte si ujít příležitost a registrujte si svůj termín včas na https://vrtpraha.reenio.cz a pojďte s námi strávit odpoledne plné zajímavých informací. 

 

Co je VRT Praha? 

VRT Praha je součástí 370 km dlouhé stavby nové vysokorychlostní trati, která zásadně promění dopravní infrastrukturu v našem hlavním městě a propojí ho s Jihlavou, Brnem a Ostravou do hodiny a půl. Moderní vlaky po ní budou jezdit rychlostí až 320 km/h bez zpoždění. Po vysokorychlostních tratích budou jezdit i některý dnešní dálkové rychlíky, tím uvolní kapacitu na dnešních tratích a umožní častější příměstské spoje pro denní dojíždění za prací do hlavního města. 

 

Důležité shrnutí: 

Datum konání: 17. a 25. června 2024 

Časy (oba dny): 14:00, 16:00 a 18:00 

Místo srazu: U mobilního infocentra VRTmobil, železniční stanice Praha – Zahradní Město 

Délka: 2,5 km 

Doba trvání: 90 minut