Aktuality z městské části

Dotazník – program dotací na elektrická cargokola pro občany Prahy

Mezi priority moderních měst patří mimo jiné i kvalita ovzduší, plynulost dopravy a zdraví jejich obyvatel. Praha zvažuje spuštění programu, který by poskytoval dotace na pořízení elektrických nákladních kol (e-cargokol) pro soukromé nebo podnikatelské účely. Tento program by mohl umožnit získat dotaci až 100 000 korun na nákup e-cargokola.

Publikováno: 03.06.2024
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Životní prostředí5182

Proč podporovat elektrická cargokola?

Elektrická cargokola představují inovativní a ekologickou alternativu k tradičním formám dopravy. Jejich využití má řadu výhod. Především pomáhají snižovat emise CO2 a zlepšují kvalitu ovzduší, což je klíčové pro udržitelný rozvoj měst. Díky menšímu množství zabraného prostoru přispívají k nižšímu počtu dopravních zácp a zvyšují plynulost dopravy. Pro cesty na krátké vzdálenosti jsou navíc často efektivnější než automobily. Kromě toho podporují fyzickou aktivitu obyvatel, což má pozitivní dopad na jejich zdraví. E-cargokola jsou také tišší než tradiční automobily, což vede ke snížení hlukového znečištění.

 

Zajímá vás takový program?

Praha by ráda zjistila, zda by obyvatelé a podnikatelé měli o tento program zájem. Vaše názory a potřeby jsou klíčové pro to, aby mohl tento program být co nejlépe přizpůsoben Vašim potřebám a přispěl k vytvoření udržitelnější a efektivnější městské dopravy.

 

📋 Vyplňte dotazník a pomozte Praze zjistit, jak by tento program mohl být prospěšný pro Vás i celé naše město!

👉 https://forms.office.com/e/AWMQNTNqJ3

 

Společně můžeme přispět ke zlepšení kvality života v našem městě.