Aktuality z městské části

Desítka vyčlení milion korun na podporu dobročinných projektů

Zásobník projektů – partnerství pro Desítku je otevřený všem aktivním a činorodým lidem, kteří chtějí zlepšit život v naší městské části. Na podporu projektů je z rozpočtu městské části vyčleněn jeden milion korun, přičemž maximální výše dotace na jeden projekt může být až padesát tisíc korun. Zásobník přijímá přihlášky od 2. do 16. dubna 2024. 

Publikováno: 02.04.2024
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Úřad MČ, Projekty5112

Do Zásobníku se lze přihlásit s jakýmkoli nápadem – ať už jde o zútulnění veřejného prostoru, příspěvek na organizování malé společenské, sportovní nebo kulturní akce. 

V loňském roce bylo podáno 44 přihlášek, o tři méně jich splnilo všechny podmínky a prošlo hodnocením. 32 projektů nakonec získalo podporu v celkové výši 785 tisíc korun. „Podobné množství projektů očekávám i letos. Posláním tohoto tradičního a populárního grantového programu je přinášet svěží vítr do veřejného prostoru. Jestli splňujete podmínky a vaše hlava je plná inovativních nápadů, jak udělat z Desítky ještě lepší místo pro život, kulturu a zábavu, teď máte příležitost zazářit,“ vyzývá místostarosta Radek Lojda.

Čím naplněnější zásobník bude, tím zajímavější projekty získají podporu. O vítězích se rozhodne 31. května. „Tato forma soutěžní participace umožňuje rezidentům vyladit si svou čtvrt přesně podle svých představ a potřeb. Přitom pomáhá posilovat místní komunitní vazby a navazuje na další participační projekty,“ dodává starosta Martin Valovič.

Přihlášky můžete podat prostřednictvím elektronické aplikace GRANTYS: 
https://www.praha10.grantys.cz/login a zároveň buď datovou schránkou, osobním předáním na podatelnu nebo poštovní službou. Všechny informace najdete na webu Praha 10.cz.