Aktuality z městské části

Desítka podpoří obce poničené tornádem 550 tisíci

MČ Praha 10 soucítí s jihomoravskými obcemi, které zasáhlo a zpustošilo tornádo, a poskytne jim okamžitou pomoc. Každé ze šesti nejpostiženějších obcí (Břeclav, Hrušky, Moravská Nová Ves, Mikulčice, Lužice, Hodonín) pošle padesátitisícový finanční příspěvek, dalších 250 tisíc korun vyčlení na kompletní úhradu dětského letního tábora. Finanční a nefinanční pomoc v celkové výši 550 tisíc korun dnes schválila Rada desáté městské části.

Publikováno: 29.06.2021
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Finance3461

Kapacita bezplatného tábora je 40 dětí a Desítka ho nabídla všem šesti obcím, které ji budou moci využít podle vlastního uvážení. Na Horském hotelu v Krkonošském národním parku si mají chlapci a dívky psychicky odpočinout a přijít na jiné myšlenky, jejich rodiče pak získají více času na řešení akutních problémů. Horský hotel vlastní městská společnost Praha 10 - Rekreace, a.s.

„Jako volení zástupci městské části Praha 10 reprezentující vůli zhruba 110 tisíc občanů plně soucítíme s Jižní Moravou a věříme, že námi poskytnutá finanční i nabídnutá nefinanční pomoc dokáže alespoň částečně zmírnit dopady živelné katastrofy na osudy jednotlivých rodin ze zasažených obcí,“ píše se v důvodové zprávě k materiálu do rady.