Aktuality z městské části

Desítka má opět nejpřívětivější úřad v Praze

MČ Praha 10 opět získala nejvyšší ocenění úřadu. V každoroční soutěži Ministerstva vnitra Přívětivý úřad se umístila na prvním místě v rámci hlavního města Prahy. Cílem je mapovat a hodnotit stav přívětivosti úřadů vůči občanům. 

Publikováno: 02.10.2024
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Úřad MČ5398

V soutěži se sledují taková kritéria jako je počet úředních hodin, elektronizace agend, zavádění online nástrojů a mobilních aplikací, možnost platit správní poplatky platební kartou, komunikace s občany. Soutěž má za cíl ocenit práci a přístup představitelů měst a vedoucích i ostatních pracovníků úřadů, které vedou ke zlepšování služeb veřejné správy a klientského zážitku při vyřizování úředních záležitostí. Ministerstvo vnitra pořádá soutěž Přívětivý úřad od roku 2016.

 

Ráda bych poděkovala organizátorům této soutěže, která nám poskytuje cennou zpětnou vazbu a motivaci neustále zlepšovat naše služby pro občany. Zároveň patří velké poděkování všem našim úředníkům, jejichž každodenní práce a nasazení vedly k tomuto významnému ocenění, a to i přesto, že jsme v minulém roce absolvovali náročné stěhování celého úřadu. Tohoto úspěchu bychom nedosáhli bez jejich profesionality a ochoty neustále hledat nové způsoby, jak zefektivnit naši práci a být blíže občanům,” řekla k ocenění tajemnice ÚMČ Praha 10 Jana Hatalová.

 

Desítka získala 1. místo v této anketě již v roce 2022, v roce předchozím byla na 3. místě. Minulý rok se ÚMČ Praha 10 ankety neúčastnil právě z důvodů stěhování úřadu z Vršovic do Strašnic.