Aktuality z městské části

Další vlastivědné vycházky Prahou 10 zdarma

Další kolo populárních vlastivědných vycházek připravila desátá městská část pro své občany. Ve spolupráci s Pražskou informační službou tak začíná třetí ročník těchto procházek věnovaných významným památkám Prahy 10. „Letos jsme se rozhodli vycházky výrazně inovovat. Připravili jsme celkem čtyři trasy vycházek . Na rozdíl od minulých let, kdy vlastivědné vycházky zavedly zájemce na památná místa Vršovic a Vinohrad, se letos chceme zaměřit na zajímavá a možná i trochu opomíjená místa v katastru Malešic, Strašnic a Záběhlic ,“ uvedl starosta Prahy 10 Milan Richter (ODS).

Publikováno: 03.04.2013
Kategorie: Článek, Společně, Zprávy tiskového mluvčího73
Další vlastivědné vycházky Prahou 10 zdarma

Vycházky povedou ale i na Vinohrady , kde budou zájemcům až do konce června představeny zajímavé vinohradské vily. Akce se budou konat ve středu a v neděli vždy od 15 hodin. První vycházka je plánována již na středu 17. dubna , vstupenky budou občanům Prahy 10 zdarma k dispozici od pondělí 15. dubna v informačních kancelářích Prahy 10 . Délka jedné vycházky činí cca 120 minut. Počet účastníků jednotlivých vycházek je omezen – jedné vycházky se může zúčastnit maximálně 30 osob. V informačních kancelářích se zájemci také dozví přesné místo srazu.

Vlastivědné vycházky se staly součástí kampaně, kterou Praha 10 pořádá v souvislosti se svým vítězstvím v celorepublikové soutěži a získáním prestižního ocenění „Město stromů“ pro ročník 2012/2013. Tuto soutěž každoročně vyhlašuje Nadace Partnerství ve spolupráci s městem Strakonice.

Více informací o vlastivědných vycházkách včetně harmonogramu a vedení jednotlivých tras získáte v informační kanceláři ÚMČ Praha 10, nebo na webových  stránkách ÚMČ Praha 10 (ZDE) , nebo facebooku, či na webových stránkách zaměřených na veřejné prostory Prahy 10 www.vpp10.cz .