Aktuality z městské části

Chcete doma kompostovat? Napište si o kompostér zdarma

Odbor ochrany prostředí Magistrátu hl. m. Prahy nabízí obyvatelům metropole možnost získat na svůj pozemek zdarma kompostér určený pro domácí kompostování.

Publikováno: 06.02.2019
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Životní prostředí2491

Jedná se o plastový kompostér o objemu 1000 l (viz obrázek níže), vhodný na středně velký a větší pozemek – zahradu. Podmínkou pro získání kompostéru je jeho umístění na pozemek nacházející se na území hl. m. Prahy (nejlépe oplocený) a vyplnění žádosti.

Kompostéry je možné získat díky „Projektu domácího kompostování na území hlavního města Prahy“, který je hrazen městem za finančního přispění Fondů EU.  

V případě, že máte zájem o kompostér a zapojení se tak do výše uvedeného projektu, stačí napsat na e-mailovou adresu komposter@praha.eu. Prostřednictvím této elektronické adresy je zároveň možné kontaktovat oddělení odpadů Odboru ochrany prostředí Magistrátu hl. m. Prahy s případnými dotazy.

Vzhledem k tomu, že projekt je časově omezen, k dispozici je pouze 50 ks kompostérů, prosíme případné zájemce o rychlou reakci. Předpokládané ukončení projektu je naplánováno na 28. 2. 2019.