Aktuality z městské části

ANKETA: Jak by mělo vypadat sportoviště v Dětské?

Mezi Jiráskovou alejí a sídlištěm Solidarita ve Strašnicích se nachází nenápadný prostor, který dříve sloužil jako sportoviště. Jeho současný stav však volá po celkové rekonstrukci – a přesně to máme v plánu! Abychom zjistili, jak by mělo toto sportoviště sloužit ve své nové podobě, uspořádali jsme setkání s občany. 10. dubna se přímo v místě vyjádřilo na 200 místních obyvatel – ptali jsme se, který sport by zde rádi provozovali, na jaké vybavení bychom neměli zapomenout nebo jestli by se neměl vchod na plochu přesunout do jiné části.

Publikováno: 04.06.2024
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Projekty, Sport5198

Mezi nejčastěji zmiňovanými sporty, které by lidé na tomto sportovišti rádi provozovali, jsou basketbal, fotbal, volejbal, ping-pong, badminton nebo florbal. U dalšího vybavení místní často uváděli posezení (ideálně ve stínu stromů), pítko, osvětlení, nebo cyklostojany. Velký důraz občané také kladli na potřebu pravidelné a kvalitní péče o zeleň a květiny v okolí a vhodně zvolený povrch, který umožní zachování možnosti věnovat se na hřišti více druhům sportu. V neposlední řadě pak z diskusí s místními vyplynulo, že je třeba zřídit vchod z Jiráskovy aleje. Děkujeme všem dětem, dospělým i seniorům, kteří si vyhradili čas a na setkání dorazili! A co bude dál? Nyní se do plánování tohoto prostoru můžete zapojit i vy – a to skrze online ověřovací anketu, kterou můžete vyplnit zde:
https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=_IZ4xFnNp0SJsrb9Se2BkgUDt39iQwlAmED9cNj08GJUQ0g2V0hCRFlGWE9EVzkzNjI3SzRHUkg3SS4u

 

Anketu můžete vyplnit do 17. 6. 2024. Výsledky setkání a ankety pak sladíme a může začít příprava projektové dokumentace k rekonstrukci. A kdy se budete moci těšit na nové hřiště? Předpokládáme, že projekční práce budou zahájeny ještě v letošním roce, následně bude nutné získat povolení stavebního úřadu. Jedná se tedy o docela zdlouhavý proces. V roce 2025 bude získán nezbytný souhlas k realizaci a vlastní výstavbu pak plánujeme na rok 2026.

O každém dalším kroku vás budeme informovat na webu https://strategieprodesitku.cz/.