Aktuality z oblasti životního prostředí

Zástupci MČ Praha 10 občanům představovali rekonstrukci radnice a další projekty. Přišlo jich bezmála 1 400

Vzhledem k aktuální situaci a vládním nařízením ukončila MČ Praha 10 předčasně své unikátní „terénní“ aktivity. U stánků Strategie Tour a v plánovacím kontejneru své občany seznamovala s aktuálně realizovanými, připravovanými i plánovanými projekty a diskutovala o nich. Největší zájem byl o rekonstrukcí radnice a jejího bezprostředního okolí. V průběhu září a října hovořili zástupci Desítky s přibližně 1 400 obyvateli městské části.

Publikováno: 16.10.2020
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Úřad MČ, Rozvoj, Projekty, Veřejné prostory3310

14. září otevřela desátá městská část tzv. plánovací kontejner. Ten stál před nákupním centrem Eden a zástupci vedení, zaměstnanci úřadu a odborníci občanům představovali detaily projektu rekonstrukce radnice a záměr renovace jejího okolí. „Rekonstrukce budovy úřadu je největší investiční akcí v historii naší městské části, my navíc chceme výrazně zkultivovat a zmodernizovat její okolí, a vytvořit prakticky úplně nový prostor – Nový Eden. Jsem ráda, že sousedé o toto velké téma projevili zájem. Já osobně jsem s nimi v kontejneru vedla řadu konstruktivních debat, za které jim děkuji. Zpětná vazba a praktické postřehy jsou pro nás velmi důležité,“ hodnotí starostka Desítky Renata Chmelová (VLASTA). 

Ta navíc nechyběla ani u stánků Strategie Tour, které se od 24. září postupně objevily v ulici Krymská, na Kubánském náměstí, v Malešicích, na Skalce a na sídlišti Solidarita. „Turné po Desítce“ navazovalo na předchozí aktivity spojené s tvorbou Strategického plánu udržitelného rozvoje pro období 2020-2030. Na něm výrazně participovali obyvatelé Prahy 10 i experti na jednotlivé oblasti, letos v květnu dokument schválilo Zastupitelstvo městské části.

„Strategie je rozdělená do jedenácti hlavních tematických částí. U každé z nich jsme prezentovali konkrétní projekty, kterými budeme naplňovat vytyčené cíle. Ty jsme ještě uspořádali podle jednotlivých lokalit, abychom se mohli bavit co nejkonkrétněji,“ popisuje starostka Chmelová. 

Zástupci radnice evidovali počet lidí, kteří ke kontejneru a stánkům přišli diskutovat, celkem jich bylo 1 384. Zároveň si pečlivě zapisovali podněty či stížnosti, které předali k řešení jednotlivým věcně příslušným odborům úřadu. K představě o budoucnosti Nového Edenu se občané mohli vyjádřit prostřednictvím dotazníku, jejich podněty budou zohledněny při přípravě veřejné architektonicko-urbanistické soutěže, jež bude na toto území vypsána v prvním pololetí příštího roku.

Strategie Tour ani plánovací kontejner se už v tomto týdnu, s ohledem na epidemiologickou situaci a snahu o maximální omezení osobních kontaktů mezi lidmi, nekonaly.