Aktuality z oblasti životního prostředí

Za vysloužilý spotřebič farmářskou zeleninu

Informační akci na téma možnosti sběru použitých a nepotřebných elektrospotřebičů připravila MČ Praha 10 ve spolupráci se společností ELEKTROWIN a.s., která funguje jako tzv. kolektivní systém pověřený zajištěním sběru, svozu, ekologickým zpracováním a využitím vysloužilých elektrozařízení.

 

Publikováno: 18.06.2013
Kategorie: Článek, Životní prostředí, Vršovice, Různé212

Ve čtvrtek 20. 6. 2013 bude na farmářském tržišti Kubánské náměstí k dispozici stánek ELEKTROWINu s nabídkou materiálů týkajících se problematiky sběru starého elektroodpadu, nebo třeba her pro děti. V místě bude možné předat staré domácí elektrospotřebiče a každý, kdo nějaké přinese, obdrží svazek zeleniny od místního prodejce. Podmínkou je, aby přinesený elektropřístroj byl kompletní a pocházel z domácnosti. Odebírána budou pouze drobná elektrozařízení typu kuchyňských a domácích elektrospotřebičů, vysavačů, mixérů, topinkovačů, elektrického nářadí apod. Obecně je elektrozařízením každé zařízení, které funguje na elektrický proud nebo baterie.

A jak se vyjádřil první zástupce starosty Vladimír Novák je smyslem celé akce podpora aktivit spojených se snahou snižovat množství elektroodpadu v běžném směsném odpadu a poskytnout maximum informací o možnostech správného nakládání s nimi. Své vysloužilé spotřebiče lze odevzdávat i ve sběrných dvorech (ul. Teplárenská, Perucká, Malešická, Zakrytá) nebo prodejci.

Informace k problematice na www.elektrowin.cz, www.praha10.cz (info složka životní prostředí)