Aktuality z oblasti životního prostředí

V Malešickém parku se otevře stánek s občerstvením. Nabídne výrobky českých farmářů i mikrovlnku

V Malešickém parku začne na počátku prázdnin fungovat nový stánek s občerstvením. Zajišťovat ho bude Produkční AF, která uspěla ve výběrovém řízení, jež na provoz tzv. tržního místa vypsala desátá městská část. Desítka s vítěznou společností podepsala smlouvu na jeden rok, s možností prodloužení formou opce o další dva roky.

Publikováno: 25.06.2021
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Malešice3458

„Malešický park je velmi navštěvovaným místem a občerstvení zde dlouho chybělo. Z jedenácti nabídek nás nejvíce oslovil koncept Produkční AF. Na občerstvení si tak naši občané budou moci dojít k designovému kontejneru se dvěma okénky, který bude vyrobený speciálně pro Malešický park. Tedy tak, aby dobře ladil s celkovým prostředím parku,“ popisuje místostarosta Petr Beneš (Piráti), který má na vršovické radnici v gesci majetek.

„Velmi důležitým kritériem pro nás byla i nabídka pokrmů přímo od českých farmářů či kvalitní fair trade kávy a čaje. Nebudou chybět ani zmrzlina či pivo od malých českých pivovarů. Nadstandardními službami budou wifi připojení, dobíjecí stanice pro mobily nebo mikrovlnná trouba, v níž budou rodiče moci ohřát dětem jídlo,“ doplňuje Jana Komrsková (Piráti), místostarostka pro životní prostředí, která má správu malešického parku na starost. 

Před stánkem budou pro konzumenty připravené stoly a židle, v zimě je možnost vyhřívané zimní zahrádky. Otevřeno bude celoročně od 9.00 do 22.00 hod.

MČ Praha 10 ve výběrovém řízení kladla na koncepci občerstvovacího místa velký důraz. V celkovém hodnocení mu dala váhu 40 %, z 10 % se hodnotily reference, z 50 % pak nabízená cena pronájmu. Nový provozovatel bude za pronajatých 25 m2 plochy platit 360 tisíc korun ročně bez DPH.

„Už vloni tržní místo fungovalo jako pilotní projekt, kdy ho provozoval sociální podnik Bistro na kolečkách. Osvědčilo se, a tak jsme přistoupili ke koncepčnímu řešení. Pevně věřím, že lidé ho při svých volnočasových aktivitách v parku ocení. Ať už se jedná o individuální sportování, nebo třeba festivaly, letní kino či sportovní veletrh a běžecký závod Desítka na Desítce, které tady pořádáme,“ vysvětluje místostarostka Komrsková.

Stánek bude na promenádní ose parku ve směru od vstupu z ulice U Krbu, kde bude navazovat na centrální vodní prvek.