Aktuality z oblasti životního prostředí

Sportujte na desítce: Znovu otevíráme kurzy sebeobrany i cvičení pro seniory zdarma

Rekondiční cvičení pro seniory, seniorbox nebo kurzy sebeobrany se spouští i v roce 2017. Od března tak mohou obyvatelé Prahy 10 znovu využívat oblíbených kurzů zdarma.

Sportujte na desítce: Znovu otevíráme kurzy sebeobrany i cvičení pro seniory zdarma

„Stejně jako v loňském roce nabídne celou řadu kurzů, které jsou pro obyvatele městské části bezplatné a k jejichž navštěvování stačí jen včasná registrace,“ láká radní pro sport Bohumil Zoufalík.

„Městská část podporuje sportovní vyžití mnoha různými způsoby. Bezplatné kurzy vidíme jako cestu, jak ke sportu přivést ty, kteří by na ně hůř hledali peníze, ale také ty, kteří si třeba jen chtějí zkusit něco nového,“ říká předsedkyně sportovního výboru Prahy 10 Kateřina Peštová.

Ve Sportcentru v Kodaňské ulici tak už v březnu začnou jak kurzy sebeobrany, tak cvičení pro seniory. Na tyto kurzy od dubna naváží oblíbené lekce Nordic Walkingu v Malešickém parku.

Kurz sebeobrany pro ženy a seniory je rozdělen na dvě části, teoretickou a praktickou, v teoretické části jsou účastníci informováni o možném nebezpečí, o tom, jak mu předcházet, jak se chovat v případě napadení, nebo v případě, že jsou svědky napadení. Praktická část kurzu obsahuje výběr z nejúčinnějších bojových či sebeobranných prvků (např. box, thajský box, Krav Maga, karate).

Cvičení pro seniory udržuje vitalitu a fyzickou kondici na přiměřené úrovni, zpomaluje atrofii svalů a mírnou formou posiluje celé tělo. Cvičení pro seniory probíhá pod dohledem zkušeného lektora, který názorně předvádí a napomáhá správnému provádění jednotlivých cviků. Do lekcí jsou zařazeny i různé balanční pomůcky potřebné pro provádění rehabilitačních cviků.

Oblíbené Kurzy Nordic Walkingu mohou začít občané Prahy 10 opět pravidelně navštěvovat, a to každé pondělí od 24. dubna do 23. 10. 2017 v Malešickém parku. Nebudou chybět certifikovaní trenéři, kteří dohlédnou na správnou techniku chůze s hůlkami a také na správné nastavení a zacházení s hůlkami.

Kapacita kurzů je omezená, zájemci by se proto měli zapsat včas. Přihlásit se dá na telefonním čísle 267 093 589 nebo emailu andreat@Praha10.cz. Veškeré informace o termínech kurzů i podrobné informace o jejich průběhu naleznete na webových stránkách www.aktivnidesitka.cz.