Aktuality z oblasti životního prostředí

Radnice Prahy 10 vybaví státní policii další technikou, díky podpoře ubývá v této městské části trestných činů

Radní Prahy 10 na svém zasedání rozhodli o další podpoře státní policie při výkonu služby, kterou odvádí v této části Prahy. Radnice na své náklady pořídí LCD projektor, projektorové plátno, dvacet kamer, zdravotnický batoh a mobilní kancelář vybavenou notebookem a tiskárnou.

Publikováno: 27.05.2015
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Bezpečnost963
Radnice Prahy 10 vybaví státní policii další technikou, díky podpoře ubývá v této městské části trestných činů

„Jedná se o techniku, kterou policisté opravdu nutně potřebují k výkonu své práce, ale ne vždy jim stát vychází vstříc. Svým způsobem tak suplujeme stát,“ vysvětluje starostka Prahy 10 Radmila Kleslová. 

Podle ní se podpora státní policie městské části vyplácí, protože i díky ní ubývá počet trestných činů. Zatímco v prvním čtvrtletí roku 2014 bylo na území Prahy 10 spácháno celkem 1778 trestných činů, za stejné období letošního roku jich bylo o 24 procent méně. 

„Dohodla jsem se s ředitelkou obvodního oddělení Police České republiky Renatou Havlíkovou na ještě užší spolupráci, zejména koordinaci bezpečnostních akcí, při kterých asistují i zaměstnanci místního úřadu,“ uvedla Radmila Kleslová. 

 Radnice navíc nově podpořila policisty i zapůjčením výpočetní techniky, která strážcům zákona pomůže například sepisovat potřebné dokumenty přímo v terénu.

„Městská část nám vychází velmi vstříc. Máme tu na Praze 10 dva fotbalové týmy, takže techniku využijeme zejména při bezpečnostních opatřeních na Edenu a v Ďolíčku,“ vysvětluje ředitelka místního obvodního ředitelství Renáta Havlíková. Podle ní využije policie i mobilní kanceláře vybavené radnicí Prahy 10.

„Pomůže to zejména občanům, kteří mají problém se dostavit osobně k nám na služebnu. Pro seniory či postižené osoby to bude velké ulehčení. Pomoc radnice policii je tak hlavně pomocí občanům Prahy 10,“ dodává Renata Havlíková.