Aktuality z oblasti životního prostředí

Praha 10 reaguje na výsledky průzkumu: metro Strašnická bude bezpečnější, slibuje

Vedení desáté městské části se začalo aktivně zabývat výsledkem rozsáhlého průzkumu, do kterého se zapojila tisícovka obyvatel. „Z průzkumu vyplynulo mimo jiné i to, ve kterých oblastech se obyvatelé Desítky cítí méně bezpečně,“ vysvětluje radní Prahy 10 Bohumil Zoufalík.

Publikováno: 29.03.2016
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Bezpečnost, Strašnice1154
Praha 10 reaguje na výsledky průzkumu: metro Strašnická bude bezpečnější, slibuje

„Vedení Prahy 10 mi předalo podrobnou mapu oblastí, které obyvatelé považují za málo bezpečné. Jedná se o část Vršovic na západ od úřadu a centrální část Strašnic. Svolal jsem tedy velkou poradu se všemi našimi strážníky, se kterými jsem se domluvil na zesílené hlídkové činnosti v těchto oblastech,“ uvedl ředitel městské policie v Praze 10 Michal Ridl. „S panem ředitelem Ridlem jsme se sešli osobně, řešili jsme způsob zabezpečení konkrétních oblastí, zejména metra Strašnická. Od doby, kdy jsme z této lokality omezili prodejny alkoholu, je místo mnohem bezpečnější,“ uvedl úřadující starosta Prahy 10 Vladimír Novák.

Vedení Prahy 10 plánuje společně s městskou policií také novinky, které by měly zajistit lepší komunikaci mezi obyvateli a strážníky. Každá ulice má totiž přiděleného konkrétního muže zákona: „Chceme, aby každý v ulici měl na tohoto konkrétního strážníka telefon a v případě problému volal přímo jemu, je to osvědčený koncept,“ vysvětluje ředitel Ridl.

Uvažuje se také o zřízení rubriky na radničních stránkách, která bude sloužit jako „Černá kronika“ a bude veřejnosti přibližovat práci městské policie.