Aktuality z oblasti životního prostředí

Praha 10 ocenila sportovce s vazbou na městkou část

Ve vršovickém divadle Mana byl v pondělí 12. prosince večer slavnostně vyhlášen letošní ročník projektu Sportovec roku Prahy 10. Čestné ocenění sportovcům, kteří v daném roce podali výjimečné sportovní výkony, uděluje desátá městská část každoročně.

Publikováno: 14.12.2016
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Sport, Ankety a soutěže1391
Praha 10 ocenila sportovce s vazbou na městkou část

Až do poloviny října mohli občané Prahy 10, zástupci sportovních klubů, škol i dalších lokálních institucí a neziskových organizací nominovat sportovce ve čtyřech kategoriích – Jednotlivci, Sportovní týmy, Trenér roku a Sportovní legenda.

Následně vybrali členové sportovního výboru oceněné týmy a sportovce. Se všemi natočila Praha 10 o jejich úspěších medailonky, které se promítaly při slavnostním večeru. Společně s rozhovory a fotografiemi se objeví na volnočasovém portálu www.aktivnidesitka.cz.

„V rámci projektu chceme představit občanům Prahy 10 sportovce z jejich okolí, sousedství, městské části, kteří dosáhli vynikajících úspěchů ve své disciplíně. At už při mistrovství republiky, mezinárodních utkáních, či na olympijských hrách,“ uvedl uvolněný radní Bohumil Zoufalík (NPP10-HZLD), do jehož kompetencí patří kromě územního rozvoje i sport a volný čas.

Cílem projektu Sportovec roku Prahy 10 je také představit občanům méně známé sporty a sportovce, kteří v těchto disciplínách úspěšně závodí (např. slackline, lukostřelba, trail orienteering, kuželky). „Snažíme se ukázat občanům, že sportovní osobnosti na různých výkonnostních úrovních mohou potkat mezi svými spolužáky, přáteli, ale i v rodině či sportovním oddíle. Naší snahou je také motivovat veřejnost, aby se více zajímala o sport ve svém okolí a aktivně se do sportování zapojila,“ dodal radní Bohumil Zoufalík.

Předsedkyně sportovního výboru Zastupitelstva MČ Praha 10 Kateřina Peštová (ČSSD) je ráda, že mezi navrženými a následně oceněnými sportovci byli i dva olympionici z Ria. „Praha 10 má spoustu nadějných sportovců a v příštím roce společně s nimi se budu snažit přiblížit jednotlivé sporty našim občanům v projektu Aktivní desítka,“ uvedla Kateřina Peštová.

 

Sportovec roku Prahy 10 - kdo byl oceněn

Jednotlivci

Kristýna Fleissnerová – veslování

Jan Fleissner – veslování

Mia Čadková – sportovní gymnastika

Vendula Měrková – sportovní gymnastika

Diana Marešová – Cheerleading

Gilca Marian – řecko-římský zápas

Martina Moravčíková – plavání

Eva Jarošová – plavání

Marcela Šťastná – plavání

Anna Kolářová – plavání

 

Sportovní týmy

Taneční skupina SC Nextyle – street dance

Fotbalistky SK Slavia Praha

 

Sportovní legenda

Ferdinand Veverka – pozemní hokej

Jiří Baštář (in memoriam) – lukostřelba


 

Trenér roku

Luboš Zelenka – kuželky

Anton Mišovec – ženský fotbalový tým SK Slavia Praha