Aktuality z oblasti životního prostředí

Praha 10 chce lidem přes 50 let pomoci lépe se uplatnit na trhu práce

Pracovníci odboru sociálního Úřadu MČ Praha 10 připravili pro nezaměstnané osoby starší 50 let projekt, který svým obsahem přispívá k řešení dvou aktuálních problémů: zvýšené nezaměstnanosti osob starších 50 let a nedostatku kvalifikovaných pracovníků v sociálních službách. Je primárně určen pro obyvatele městské části Praha 10 a podmínkou pro účast v projektu je dovršení 50 let věku.

Jedná se projekt podpořený z Evropského sociálního fondu (ESF) v rámci Operačního programu Praha Adaptabilita (OPPA).

Účastníci tohoto projektu zdarma získají vzdělání umožňující práci v sociálních službách, a to prostřednictvím rekvalifikačních kurzů a speciálních školení, po jejichž absolvování budou způsobilí pro výkon práce v oblasti sociálních služeb.

Projekt nabídne příležitost celkem pro 75 osob, které budou rozděleny do tří skupin po 25 účastnících. Postupně každá skupina absolvuje cca dvouměsíční cyklus rekvalifikací a školení nezbytných pro výkon profese pracovníka v sociálních službách. První cyklus bude zahájen již v lednu 2014.

Nejúspěšněji rekvalifikovaní účastníci mohou nastoupit na tříměsíční tréninková pracovní místa. Tato praxe bude placená a umožní účastníkům ověřit si nabyté dovednosti v reálném prostředí přímo u poskytovatelů sociálních služeb. Součástí projektu je také pracovně právní poradenství a celková podpora účastníků při vstupu na trh práce v oblasti sociálních služeb.

Účastníci projektu, kteří se osvědčí na tréninkových pracovních místech, budou mít jednoznačně usnadněnou situaci při hledání zaměstnání u poskytovatelů sociálních služeb. Délka trvání projektu je říjen roku 2013 až březen roku 2015.

Všem zájemcům o účast v projektu velmi rádi poskytneme veškeré potřebné informace. Kontaktujte pracovnice odboru sociálního ÚMČ Praha 10 na níže uvedených telefonních číslech či e-mailech:

Bc. Linda Zákorová, tel: 267 093 226, e-mail: lindaz@praha10.cz
Mgr. Blanka Boháčková, tel: 267 093 523, e-mail: blankab@praha10.cz
Ing. Lucie Tiefenbachová, tel: 267 093 293, e-mail: luciet@praha10.cz