Aktuality z oblasti životního prostředí

Policisté a hasiči dostanou odměny a nové vybavení. Návrhy schválilo Zastupitelstvo MČ Praha 10

Záchranářská obuv, balistické vesty i motivační odměny. Zastupitelstvo MČ Praha 10 tento týden schválilo nákup vybavení a finance na odměny pro policisty a hasiče působící na Desítce. Na nové vybavení dostanou složky Integrovaného záchranného systému (IZS) příspěvky výši 600 tisíc korun, na motivační odměny je určena částka 400 tisíc.

Policisté a hasiči dostanou odměny a nové vybavení. Návrhy schválilo Zastupitelstvo MČ Praha 10

V případě technického vybavení Zastupitelstvo vyhovělo žádostem Obvodního ředitelství Policie České republiky Praha IV a Hasičského záchrannému sboru hl. m. Prahy (Hasičská stanice č. 5 - Strašnice). U obou základních složek integrovaného záchranného systému se jedná o dovybavení technickými a jinými prostředky pro přímý výkon služby do částky 300 tisíc korun. Strašničtí hasiči dostanou primárně 60 kusů záchranářské obuvi pro všechny své příslušníky a tréninkovou figurínu. Policisté zase obdrží univerzální balistické vesty pro skryté i vnější nošení a dokovací stanice pro osobní kamery.

 

„Vzhledem k dlouhodobému podfinancování všech složek IZS je zlepšení podmínek pro výkon služby policistů i hasičů, kteří chrání občany Prahy 10 a pomáhají jim ve složitých životních situacích, naší morální povinností. Alespoň v takové míře, kterou napjatý rozpočet Desítky dovoluje,“ uvedl Michal Kočí (Piráti), radní, do jehož gesce spadá mj. bezpečnost.

 

Velmi důležitým partnerem v otázce místní bezpečnosti je pro radnici i Městská policie hlavního města Prahy. „Spolupráce se strážníky je pro nás klíčová. Proto městská část již několik let podporuje místní obvodní oddělení prostřednictvím finančních darů, přidělováním obecních bytů novým strážníkům nebo formou materiálního dovybavení,“ vypočítává Michal Kočí. Nově byla pro strážníky schválena finanční podpora ve výši 400 tisíc korun, která bude přesunuta v rámci rozpočtu hlavního města ve prospěch Obvodního ředitelství Prahy 10 a bude sloužit ke stabilizaci personálního stavu strážníků v Praze 10.