Aktuality z oblasti životního prostředí

Otevření železniční zastávky Zahradní Město

Ode dneška již můžete využívat novou železniční zastávku Praha-Zahradní Město!

V současné chvíli ji obsluhuje linka S9 Praha hl.n. – Benešov a přímo pod nástupišti mohou cestující jednoduše přestoupit na tram (22, 26, noční linky 97, 99) nebo bus (101, 128, 175, 177 a 195). Cesta ze Zahradního Města na Hlavní nádraží trvá vlakem pouze 12 minut a ve špičkách pojede vlak každou čtvrthodinu.

Od prosince zde budou zastavovat i rychlíky R17 (trasa Praha – Tábor – České Budějovice) a spěšné vlaky R49 (trasa Praha – Olbramovice).

Publikováno: 24.09.2021
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Doprava3498

Mám velkou radost, že pro obyvatele nejen naší městské části se otevírají nové možnosti cestovaní v příměstské i dálkové dopravě. Ráda bych poděkovala všem, kteří se podíleli na plánovaní a výstavbě všech úseků tohoto záměru a věřím, že se v plánovaném čase podaří dokončit také městský navazující záměr, tzv. Drážní promenády, která v úseku opuštěné trati v místě bývalé zastávky Praha–Strašnice bude psát novou historii a příběh o udržitelném využití již bývalého drážního tělesa,“ říká Renata Chmelová (Vlasta), starostka Prahy 10.

Drážní promenáda dlouhá 4,2 km by měla spojit Vršovice a Strašnice, obklopí ji liniový park s novými možnostmi pro aktivní trávení volného času. Vznikne na bývalé dvoukolejné trati, kde vlaky téměř 150 let obsluhovaly trať mezi Benešove a pražským Hlavním nádražím.