Aktuality z oblasti životního prostředí

Občané Prahy 10 mohou v březnu využít bezplatného odvozu elektroodpadu

Blížící se jaro bývá často spojováno s úklidem a Praha 10 proto chystá pro své občany úklidovou akci zaměřenou na odvoz nepotřebných či vysloužilých elektrozařízení. Stejně jako v minulých letech si můžou obyvatelé Prahy 10 domluvit bezplatný odvoz domácích elektrospotřebičů přímo od domu. Podmínkou je mít k dispozici min. 25 kg elektrozařízení.

Publikováno: 16.03.2022
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Životní prostředí, Odpady3620

Svoz bude probíhat od domu, lze se případně domluvit se sousedy a elektroodpad připravit. Kromě velkorozměrných elektrozařízení jako jsou lednice, pračky, televizory, mikrovlnky apod., lze předávat i drobné elektro, nebo také baterie, kabely či CD nosiče.

Bezplatný svoz je možné objednávat v termínu 14. – 20. března 2022, a to buď prostřednictvím objednávkového formuláře https://www.rema.cloud/praha10/, nebo telefonicky na bezplatné lince Chytré recyklace 800 976 679, jejíž operátoři jsou k dispozici v pracovních dnech od 8 do 18 hodin a objednávku za volajícího do systému rádi zadají.

Objednávku svozu je potřeba do systému zadat nejpozději do 20. března 2022. V dalším týdnu budou zákazníci kontaktováni ohledně dne a přibližného času svozu. Samotný svoz pak bude probíhat v termínu 28. března – 1. dubna.

Elektrozařízení musí být v den odvozu připravena k nakládce u vchodu domu.

Pro bližší informace jsme k dispozici na výše uvedené lince Chytré recyklace.