Aktuality z oblasti životního prostředí

Kdo získá titul „Pes Prahy 10“ v roce 2014?

Městská část Praha 10 pořádá v letošním roce již 3. ročník soutěže o nejkrásnějšího psa. Obyvatelé tak budou moci v internetovém hlasování opět vybírat nejhezčího psa Prahy 10. „Touto soutěží chceme vyjádřit podporu všem slušným majitelům psů z naší městské části, pro které jsme již realizovali řadu dalších projektů, mj. vybudování psího hřiště či vymezování různorodých ploch určených pro volné pobíhání psů,” vysvětlil starosta MČ Praha 10  Bohumil Zoufalík (Nez.). 

 

Kdo získá titul „Pes Prahy 10“ v roce 2014?

Klání o titul psa Prahy 10 odstartuje 5. května 2014. Své domácí mazlíčky mohou jejich majitelé přihlásit do 30. května 2014 do 12:00 hodin na webových stránkách MČ Praha 10. Všechny přihlášené psy bude posuzovat porota soutěže, která vybere deset finalistů, kteří postoupí do internetového hlasování, kde o jejich pořadí a vítězích rozhodnou občané. Hlasování pro vybranou desítku finalistů pak bude spuštěno 9. června 2014 ve 12:00 hodin a uzavře se 18. června 2014 ve 12:00 hodin. Kromě titulu „Pes Prahy 10“ jsou pro vítěze přichystány lákavé ceny. Vítězové budou známi koncem června a budou pozváni na slavnostní předávání cen. 

Do soutěže mohou být svými majiteli přihlášeni psi registrovaní v desáté městské části, a to prostřednictvím formuláře ZDE. Na této stránce také naleznou zájemci veškeré další informace o soutěži, včetně jejích pravidel. 

V loňském hlasování se utkalo více než pět desítek psů různých ras. Zájem ze strany soutěžících byl stejně jako v prvním ročníku značný. „Byl to pro nás impuls k tomu, abychom soutěž „Pes Prahy 10“ uspořádali i v letošním roce. Těší nás, že se soutěž loni setkala s takovým úspěchem nejen ze strany majitelů psů, ale i během následného hlasování na internetu,“ zhodnotil loňský ročník soutěže 1. místostarosta Vladimír Novák (ČSSD). „Věříme, že i v letošním roce přihlásí do soutěže svého čtyřnohého miláčka co nejvíce občanů,“ řekl 1. místostarosta Novák a dodal, že „v Praze 10 je registrováno téměř šest tisíc psů“. „Jsme přesvědčeni, že následného hlasování na našich webových stránkách se zúčastní podstatná část veřejnosti, a bude tak vybrán ten skutečně nejkrásnější pes Prahy 10,“ uzavřel 1. místostarosta Novák s tím, že se „radnice snaží touto soutěží poukázat i na problematiku udržování čistoty na veřejných prostranstvích Prahy 10“.