Aktuality z oblasti životního prostředí

Česká beachvolejbalová špička si v Gutovce zahraje o 200 tisíc korun!

Začátkem září se v rekreačním areálu ve Strašnicích uskuteční vrchol domácích soutěží beachvolejbalu. V Gutovce si o titul zahrají nejlepší české páry, které jsou navíc ve velké formě. Bude na vrcholu Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou nebo Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou? Zvládnou pozici favorita Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem? Prestižní turnaj UNIQA Mistrovství České republiky se rozehraje 1. září. Finále je na programu v neděli 3. září, živě bude vše přenášet ČT sport.

Publikováno: 25.08.2017
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Sport, Strašnice, Zprávy tiskového mluvčího1647
Česká beachvolejbalová špička si v Gutovce zahraje o 200 tisíc korun!

Daří se jim na zahraničních turnajích, dokáží porážet favorizované světové páry… Po nějaké době budou moct umění nejlepších českých hráčů obdivovat na vlastní oči také diváci v Praze. A to navíc v bouřlivé atmosféře! Nejlepších šestnáct dvojic si to rozdá o 200 tisíc korun a domácí titul. „Už dlouho tady nebyla beachvolejbalová akce takového formátu. Dokázali jsme najít pro UNIQA MČR termín, který nekoliduje s žádnou zahraniční akcí. Navíc naše páry dosáhly v letošním roce na fantastické výsledky, je pro ně prestižní vládnout také v České republice,“ tvrdil Vít Mařík, ředitel UNIQA Mistrovství ČR v beachvolejbalu.

Letošní sezona se dělí na tři vrcholy. Světový šampionát ve Vídni už proběhl, dělenou 9. příčku na něm vybojovala Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou. Na turnaji porazily navíc jeden z nejlepších párů světa – Brazilky Agathu s Dudou. Stejné místo na šampionátu v Rakousku získala také  Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou. Ty si odvezly stříbrnou medaili z druhého vrcholu sezony – mistrovství Evropy v Lotyšsku. Hráčky předvedly senzační formu, ale nakonec ve finále podlehly německému páru Nadje Glenzkeové s Julií Grossnerovou. ME v Lotyšsku se nezúčastnil pár Hermannová - Sluková, které se z turnaje odhlásily kvůli zranění.

O to více se těší na třetí vrchol – domácí mistrovství. „Je moc hezké zahrát si doma. Nám se to bohužel příliš často nedaří, protože české turnaje téměř pokaždé kolidují se světovými,“ prohlásila Sluková, která upozorňuje, že český ženský beachvolejbal není jen o ní, Hermannové, Kolocové či Kvapilové. „Je tu Martina Bonnerová s Šárkou Nakládalovou, Magda Dostálová s Karolínou Řeháčkovou. Mláďata Sára Štochlová s Martinou Maxinerovou. Vybojovat zlato nebude rozhodně jednoduché.“

Ve volnočasovém areálu Gutovka nepůjde o prvním zářiovém víkendu jen o beachvolejbal. Po celou dobu je připraveno mnoho akcí pro rodiny v rámci „Děti, zpátky do školy!“ Lákává bude Zumba zadarmo, jízdy na koloběžce, gumový squashový kurt a plno dalších aktivit, které areál Gutovka nabízí.