Aktuality z oblasti sociální a zdravotnictví

Pojďte na exkurzi! Zařízení pro seniory na Desítce mají zítra den otevřených dveří

Jak vypadají zařízení pro seniory? Odhoďte předsudky a přijďte se podívat! Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci (CSOP) v Praze 10, příspěvková organizace městské části, pořádá ve svých domovech zítra den otevřených dveří. Připojuje se tak k třináctému ročníku Týdne sociálních služeb, který vyhlašuje Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR.

Publikováno: 04.10.2021
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Sociální oblast a zdravotnictví, Senioři3508

CSOP v Praze 10 provozuje celkem tři domovy pro seniory a dva domovy se zvláštním režimem (pro osoby s demencí či podobným typem onemocnění). Nechybí ani odlehčovací služby určené rodině a blízkým, kteří o seniora pečují, a Dům spokojeného žití v Sámově ulici, tedy komplex bytů s pečovatelskou službou.

„CSOP kromě toho poskytuje také terénní sociální službu, službu domácí zdravotní péče či půjčuje kompenzační pomůcky. Rovněž zastřešuje činnost pěti klubů seniorů, které navštěvují nejen naši osamělí občané, ale i ti, kteří touží stále po něčem novém – po setkání s dosud neznámými lidmi, po nových vědomostech i nových zážitcích,“ shrnuje Michal Kočí (Piráti), radní pro zdravotnictví a sociální oblast.

Den otevřených dveří zájemcům tedy nabídne komplexní vhled do světa seniorů a péče o ně. „Lidé mohou navštívit naše moderně zařízené Domovy ve Zvonkové, U Vršovického nádraží a ve Vršovickém zámečku a také Dům spokojeného žití. Mohou si prohlédnout společné prostory – knihovnu, společenskou místnost či zahradu – i aktuálně volné byty. Mohou se nás na cokoliv zeptat a speciálně se informovat o aktuálních podmínkách přijetí do jednotlivých domovů a přidělování bytů,“ říká Eva Lexová, pověřená řízením CSOP.

Prohlídky začínají vždy v celou hodinu, od 9:00 do 16:00 a v průběhu celé akce je nezbytně nutné dodržování všech platných epidemiologických opatření.

Podrobnější informace najdete na webu CSOP (www.csop10.cz).