Aktuality z oblasti sociální a zdravotnictví

MČ Praha 10 pořádá tradiční veletrh sociálních a návazných služeb. Představí se na něm přes 40 organizací

Už podeváté se ve Vršovicích uskuteční veletrh sociálních a návazných služeb. Na tradiční akci pořádané MČ Praha 10 se představí přes 40 organizací, které místním občanům poskytují služby v sociální a zdravotní oblasti. Veletrh se uskuteční ve středu 15. září od 11 do 17 hodin před Nákupním centrem Eden.

Publikováno: 13.09.2021
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Sociální oblast a zdravotnictví3487

Veletrh se koná v rámci komunitního plánování sociálních a návazných služeb. Desátá městská část využívá tuto metodu již od roku 2004 a v praxi to znamená, že na plánování se podílí triáda tvořená městskou částí, poskytovateli péče, ale i samotnými občany.

„V tomto duchu je koncipovaný i veletrh. Návštěvníci mají možnost získat na jednom místě ucelenou informaci o fungování sociálních a zdravotních služeb na Desítce. Samotné organizace zde prezentují svou činnost veřejnosti, a zároveň událost využívají k vzájemnému síťování – navázání kontaktů a výměně zkušeností,“ popisuje Michal Kočí (Piráti), který je radním MČ Praha 10 pro sociální i zdravotní oblast.  

Mezi účastníky nebudou chybět ani příspěvkové organizace městské části Praha 10 – Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci v Praze 10 a Léčebna dlouhodobě nemocných Vršovice – a pracovníci radničního sociálního odboru. „Snažíme se všem, kteří to potřebují, pomáhat a nalézat nová řešení, aby se snadněji dostali ke službám, které jim ulehčí život. Ročně do sociálních služeb investujeme téměř 140 milionů korun, tedy nejvíc ze všech městských částí,“ doplňuje radní Kočí.

V den konání veletrhu bude na místě od 10 do 18 přistavený i očkovací autobus Magistrátu hl. m. Prahy (ockovani.praha.eu). V něm se bude moci nechat očkovat každý, který s vakcinací doposud váhal či čeká na termín, k instalaci došlo ve spolupráci s Nákupním centrem Eden. K dispozici budou vakcína Comirnaty (BionTech/Pfizer) a jednodávková vakcína Janssen-Cilag (Johnson & Johnson).